2005. feb 22.

írta: korbelygyorgy

Levél a miniszterelnöknek: arra kérik, hogy vegye komolyan
Mintegy kilencven család aláírásával küldött Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek levelet hétfőn a Battonyai Szegényeket és Nagycsaládosokat Támogató Egyesület nevében Horváth Mária ügyvezető elnök. Nemtetszésüket fejezik ki azért, mert a miniszterelnök nem teljesítette a családosoknak idénre ígért 4,5 százalékos kompenzációt.

Éppen a napokban beszélgettem Takács Dezsővel, Battonya polgármesterével, aki egyébként egy számomra szimpatikus, értelmes ember, s ő mondta, hogy bizony néha terhes a város, illetve a térség számára, hogy immár a szegénység szinonímája lett az ország közvéleménye számára. Emlékezzünk csak vissza Karsai mester nagyszabású akcióira, Medgyessy látogatásaira (tévéajándékozás a kampány alatt), illetve Gyurcsány felajánlására, amiről most szó van.
Egy egész értelmes dolog látszik a városban és környékén kialakulni, egy bioetanol-üzem (az etanol olyan adalék, amit hamarosan kötelező lesz az EU-ban az üzemanyagba keverni), persze a dolgok nem a várt ütemben haladnak, most viszont fordulópont előtt állnak: a MOL már meghirdette a beszállítói pályázatot, kérdés, hogy sikeresen indulnak-e a helyiek, mert az lendítené meg a működőtőke megjelenését. Csakhogy a tőke nem biztos, hogy szereti az olyan helyeket, ahonnan csak nyomorról, depresszióról, kilátástalanságról jönnek a hírek. Én persze a polginak elhiszem, hogy keményen dolgoznak a sikerért, de ahogy az elhíresült mondás tartja: nem elég ...-nak/nek lenni, annak is kell látszani...
Szólj hozzá