2005. máj 14.

Két kerék, kávé, kristálycukor

írta: korbelygyorgy
Két kerék, kávé, kristálycukor

Végre májusnak látszó időjárás köszöntött be reggel, naná, hogy minden egyebet alárendelve biciklizni indultam, annál is inkább, mert formába kell hoznom magam: egy hét múlva indul Léna Európa túrája, s a tavalyihoz hasonlóan egy darabon én is el szeretném kísérni. Igaz, tavaly, a Balkán Tour előtt csak egy oda-vissza 20-25 kilométeres utat vállaltam be, de most el szeretnék menni Kondorosig, de jobb esetben Mezőberényig.
S mivel az idén még nem túl sokat tekertem, most bele kell húznom. Reggel 37,8 kilométert tettem meg az egyik legkedveltebb útvonalamon, a Gádoros-Nagyszénás-Orosháza háromszögben, holnapi tervem nincs, de hétfőn egy egész napos kirándulást tervezek hátizsákkal, szendvicsekkel, térképpel: nagy valószínűség szerint Dél-Békés romantikusan rázós útjait és depressziós falvait próbálom meg körbejárni reggeltől estig, persze nem rohamtempóban,hanem kikapcsolódás- és tréningképpen.
Az Alföldön egyébként elsősorban a sík terep miatt jó bringázni, viszont minden más hatás negatív: hamarabb elkap a szembeszél, kevés a növény, az Unióba haladó állattartók jóvoltából pedig egynémely szakaszokon elviselhetetlen bűz gyötri a levegővel egyébként is nehezen gazdálkodó túlsúlyos bringást. Az autósok, gondolom, mindenhol bunkók, ma momentán kettő próbált meg szemből úgy előzni, mint hogyha ott sem lennék. Felüdülést csak a falusi kocsmák jelentenek: olcsó, de szar kávé, édesítő persze nincs, csak kristálycukor, hülye feliratok a falon, meg hát a kedves alkesz pofák, akiknek 2005-ben is leesik az álluk azon, hogy egy hülye anélkül biciklizik, hogy konkrét úti célja lenne, azaz nem közlekedik, hanem csak teker.

Szólj hozzá