2005. máj 22.

Léna részletes

írta: korbelygyorgy
Léna részletes

Elkészült a Léna-galéria, ötven kép került fel a hálóra.
A megígért részletes beszámoló: reggel nyolctól fél kilencig búcsúztathatták a támogatók, barátok az először északra, Skandináviába majd délre egészen Marokkóig leereszkedő Lénát. Tavaly, amikor a Balkán túrára indult, ennél kevesebben voltak, ez annak a jele, hogy egyre komolyabban veszik az ő - első blikkre őrültségnek tűnő - elhivatottságát, lényegében szerintem arról van szó itt, hogy mindannyian irigykedünk egy kicsit, vannak még, akik meg is valósítják álmaikat.
Heten, mint a gonoszok indultunk el a Nagyszénás-Kondoros-Hunya-Mezőberény útvonalon: Léna, Érdi Laci, Újvári Laci, Gera Krisztián, Kerekes Jancsi, egy ugyancsak János keresztnevű 16 éves srác, illetve jómagam.
Kondorosig maradt együtt a csapat, itt rövid pihenőt tartottunk egy igazi szocreál kocsmában. Újvári Laci visszafordult, majd hatan folytattuk. Egy nagyon romantikus, kicsit rázós, de a Békés megyei átlagnál jóval több fával ellátott úton folytattuk (Szarvas-Mezőberény mellékút). Negyed egykor értünk Mezőberénybe, ahol már vártak Léna új kísérői (róluk tegnap már említést tettem). Érdi Laci továbbment, ő ugyanis a szlovák-lengyel határig kíséri Lénát, mi négyen pedig visszaindultunk. Csapatunk tinédzser tagja úgy döntött, hogy versenybringája és persze a benne feszülő energiákat kihasználva a főúton vágtat haza, mi pedig trióban (Gera, Kerekes, Korbely) szolidan, 20-22-es tempóval kerekezünk haza, ezúttal a Murony-Kondoros-Nagyszénás útvonalat választva.
Az alkarom és a lábam alsó harmada (mivel térdnadrág volt rajtam) brutálisan leégett, ami rövidnadrágban elég hülyén fog kinézni, szerencsére tegnapi fájdalmaim már elmúltak, különösebb izomlázam sincs, ezért délután nem kizárt, hogy egy "kutyaharapástszőrivel" jellegű rövid túrát letekerek...

Szólj hozzá