2005. máj 25.

Lakszöv

írta: korbelygyorgy
Lakszöv

Azt hiszem, nem lépcsőházbizalmiként megyek nyugdíjba, mi több, rövidesen megszabadulok ettől a nagy megtiszteltetéstől.
A minap jött a meghívó a küldöttgyűlésre, melyet hétfőn tartanak, s melynek egyik napirendi pontja a 2004-es gazdálkodás elfogadása. Nem lévén közgazdász, s mivel a családban van egy, gondoltam, kikérem az anyagot, ha már nem küldték el - holott illendő lett volna szerintem. Meg aztán a képviseleti demokrácia szabályai szerint azoknak is látniuk kell a dokumentumot, akik "küldtek", ha már komolyan vesszük a gyakran használt kifejezések jelentését.
Reggel mit sem sejtve bevonulok az Orosházi Lakásszövetkezet irodájába, mondom, kérek egy példányt a beszámolóból. Megállt a levegő: elnök, ügyintéző, meg néhány jóarcú alkalmazott: miiiii? Aztán az elnök elkezdett a maga határozatlan módján handabandázni, hogy beteg a könyvelő és még nincs teljesen kész, meg különben is, "majd ott ismertetjük".
Na most én tanultam egy kis mikroökonómia lightot, nem is túl régen, de néhány perces tanulmányozás után biztos, hogy nem tudok átlátni, majd jó szívvel elfogadni egy többszázmilliós költségvetési beszámolót. Különösen egy olyat, amelynek minden kiadási tétele érzékeny területeket érint, hiszen mióta létezik ez a szervezet, mindig is érzékenyek voltak az itteni lakástulajdonosok a pénzek felhasználására - jogosan természetesen, hiszen mindenki joggal várja el, hogy tisztességes közműdíjakat fizessen, illetve történjenek fejlesztések, beruházások, ha már rendszeresen vonják ezek forrását.
Most nem tudom mitévő legyek, beletörődni semmiképpen nem fogok. Mindenesetre Erikát megkérem, hogy szociálisjog-tanulás és -vizsga után ugorjon má' neki lécci a lakásszövetkezeti törvénynek, hogy néz ugyan egy ilyen infóvisszatartás. Nem tudom elhinni, hogy ilyen simán ki lehetne zárni a lakókat a döntéshozatalból.
Nagy valószínűséggel a lemondást választom, nincs nekem sem időm, sem kedvem az ilyen szélmalomharcokhoz, mi a francnak újabb konfliktusokat felvállalni, ráadásul egy ilyen lakásszövetkezeti huzavona tényleg csak arra jó, hogy az ember idejét, erejét felőrölje.

Szólj hozzá