2005. jún 16.

P. Mobil & Túra

írta: korbelygyorgy
P. Mobil & Túra

Június közepére-végére bolondokházába torkollik a fesztiválszervezés: Hegyalja-program leadás a héten, sajtóakkreditációk kezelése mindkét fesztiválra, sajtóanyagok írása, bedolgozás a műsorfüzetbe, sajtótájékoztatók szervezése... Ráadásul a Hegyalja-program most kezdett el pörögni, egy csomó ember az utolsó pillanatban jelentkezett, illetve ezekben a napokban sikerült elérni jónéhány olyat is, akikről már részint lemondtam, ezért most sokadszor át kell szabni a programtervet. Örömömre azonban megkerült Kocsis Tibor is, az Új Eldorádó rendezője, aki egyébként most benne van a Fábry-Wahorn projektben, azaz az ex-Bizottságos művész verdájának hazahozatalát filmezi az Alaszka-Szibéria vonalon :-) És fixáltuk az időpontot Szakács Béla mesterrel, alias Váradi Ferivel, aki eddig minden Hegyalján ott volt, most csak e fellépés kedvéért jön el, mert könyvet ír, szigorú határidőre.

Úgy döntöttem, hogy következetes leszek bringa-ügyben, munka ide vagy oda, kihasználom a jó időt, ezért minden nap tekerek. Igaz, hétfőn "csak" Bonnie-t vittem ki a zöldbe, de az is tíz kilométert jelentett, tegnap egy óvatosabb Kardoskút-Pusztaszőlős, 26 kilométeres túrát jártam meg, ma pedig a standard utat jártam meg, igaz, most másik irányból: Nagyszénás-Gádoros-Orosháza, ami 36 kilométer. Úgyhogy a múlt héten lefagyott, ezért leresetelt kilométerórámba már több mint hetven kilométert sikerült beleverni, ráadásul mostmár mérem a munkába járást is (merthogy bringával járok oda is, bizonyám, majd jól megszívom, ha hirtelen vidékre kell mennem vagy gyorsan odaérnem valahová...), mert bosszantó, hogy több száz kilométer elveszett a semmibe....
Egyébként vasárnapra tervezünk egy nagyobb lélegzetű utat, részben a T-Mobile túra jóvátételét, csakhogy ezúttal oda-vissza járjuk meg Orosháza-Csongrádot a tervek szerint. Eddig hárman vagyunk - Török Attila, Kerekes János és jómagam -, indulás hajnali hétkor, ami azért is vicces lesz, mert előző nap meg akarom nézni a P-Mobilt a helyi motorostalálkozón, ahol szinte biztos, hogy megiszok egynéhány sört a barátaimmal, ami nem annyire jellemző szokásom mostanában, így fennáll a veszélye, hogy másnaposan tekerek jó messzire, ami lehet, hogy rosszabb, mint az idegbecsípődés, meg az eső és a pofaszél.
Az utóbbi napokban egyébként Neuroticot hallgatok a minidiszken biciklizés közben, aminek konkrét oka nincs, vagyis csupán annyi, hogy most sikerült megszereznem több mint húsz év után egy teljes hanganyagot, köszönhetően Fifi barátomnak. Persze részletekben megvoltak ezek a dalok ilyen-olyan agyonmásolt kazettákon (ezek az mp3-ak is vélhetően ilyen kazettákról lettek digitalizálva), azonban ez egy full anyagnak tűnik, még két Kispál-feldolgozás is van rajta. Pajor Tamás karrierje ismert: egy rendkívül zseniális fiatalember szinte a halál árnyékában járt már, amikor megtért, a Hit Gyülekezete tagja és egyik ikonja lett, ezt sokan furcsállják, én azt mondom: jól tette, hiszen életben van és most boldog. Az más kérdés, ő sok esetben mintha megtagadta volna a Neuroticos korszakot, amit szerintem nem kellene, ez az anyag kiállja ugyanis az idők próbáját, sőt a korabeli zenei életre visszaemlékezve azt kell mondanom, hogy sok esetben merész zenei és szövegi húzásokat követett el Pajor és csapata, például olyan műfajok beépítésével kísérleteztek, amelyek akkor még cikinek számítottak és csak később nyertek polgárjogot az underground világban, például a hip-hop, a funky. Szóval a Neurotic, bár kevesebb legenda fűződik hozzá és nem volt brancsbéli tudomásom szerint, mégis ott a helye a korszak legnagyobbjai - URH, Kontroll, Európa Kiadó, Ági és a Fiúk stb. - között.

Szólj hozzá