2005. jún 25.

Wan2 sajtó

írta: korbelygyorgy
Wan2 sajtó

Most ment ki a friss Wan2 sajtóanyag. Nem mentség, hogy nem kaptál: innen is leszedhető!

Felkészülten várja a fiatalokat a Wan2 Fesztivál Mezőtúron
- Sajtóanyag -

Az utolsó simításokat végzik a tereprendezők a mezőtúri városi strandon, mely harmadik alkalommal ad helyet az egyébként tizenharmadik helyi fesztiválnak, mely az idén a Wan2 nevet viseli. Néhány nap múlva, június 30-ától július 3-áig ugyanis sátras, hátizsákos fiatalok veszik birtokba a területet, hogy ismét egy felejthetetlen hétvégét töltsenek együtt az alföldi kisvárosban, mely mára nem csak a hazai, hanem az európai zenei térképre is felkerült.

Több különlegessége van a néhány napon belül kezdődő idei Wan2 Fesztiválnak. Az egyik legfontosabb, hogy a legendás New York-i metálbanda, az Anthrax klasszikus felállásban áll színpadra, s bár nem először turnéznak Magyarországon, ebben a felállásban - Joey Belladonna, Frank Bello, Charlie Benante, Scott Ian és Dan Spitz – idehaza még nem láthatta őket a nagyérdemű.
A másik várva-várt csapat a brazil-amerikai Soulfly, melyet a két évvel ezelőtt ugyancsak Mezőtúron fellépett Sepultura egykori gitáros-énekese, Max Calavera gründolt az 1996-os szakadást követően. A brazil muzsikus mentes minden sztárallűrtől – tudtuk meg a szervezőktől -, sőt meglehetősen nyitott a fogadó ország kultúrája iránt: a banda kifejezett kérése volt, hogy a magyar konyha remekeivel várják őket Mezőtúron. A turné résztvevője egyébként Max kisgyermeke is, aki mindenhová elkíséri édesapját. További külföldi fellépő a Freestylers, mely a felsoroltaktól eltérően nem a rock, hanem az elektronikus zene fontos ikonja, mint ahogy Dj. Suv is.
A hazai élvonal természetesen az idén is képviselteti magát a Wan2 fesztiválon. A teljesség igénye nélkül néhány fontos név: Kispál és a Borz, Tankcsapda, Anima Sound System, Másfél, Amorf Ördögök, Neo, illetve Palotai, Naga, Kevin, Titusz.
A fesztivál azonban nem csak sztárokról szól, hanem a szárnyaikat próbálgató fiatal zenészekről is: a hagyományokhoz híven az idén is lesz tehetségkutató verseny, melynek legjobbjai további fesztivál- és klubfellépési lehetőséget kapnak. Számukra immár a PANKKK (Program a Kortárs Könnyűzenei Kulturáért) is kínál lehetőségeket – természetesen erről is szó lesz a Wan2 fesztiválon, az érintettek kerekasztal-beszélgetés formájában vitatják meg ennek várható hatásait, s a szombaton a fesztiválra érkező Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől is bizonyára kapnak új információkat ezzel kapcsolatban az érdeklődők.
A visszajelzések szerint nem csak a hazai, hanem a környező országok fiataljai is elzarándokolnak a Wan2 Fesztiválra, elsősorban a szomszédos Romániából és Szerbia-Montenegróból. Ez köszönhető többek közt az idén megreformált jegyértékesítési rendszernek is, hiszen a korábbinál jóval több helyen – például a Szerencsejáték Rt. hálózatában is – vásárolhatók Wan2-belépők, sőt a Hegyalja Fesztivállal kombinált közös bérlet is vásárolható.
A zenei kínálat mellett egyéb szolgáltatások és kikapcsolódási lehetőségek várják a fesztivállátogatókat, így egyebek közt a Zöld Zóna, sportolási lehetőségek, lelkisegély-szolgálatok, sőt ezekre a napokra Mezőtúrra érkezik az informatikai tárca internetkamionja is.

További infók:

A fesztivál hivatalos honlapja - www.wan2festival.hu

Bukovinszky Béla – bukovinszky.bela@deltafest.hu ; (30) 945-92-26

Szólj hozzá