2005. júl 06.

Eső után - nem köpönyeg

írta: korbelygyorgy
Eső után - nem köpönyeg

Akik még nem unják: a Wan2 záróközleménye. És már készül a Hegyalja új beharangozó sajtóanyaga is. Fesztiválszezon van, július második felében jöhet az uborka is...

Eső után is elégedett szervezők
Az Anthrax ragaszkodott kitartó közönségéhez

Az időjárás alaposan keresztülhúzta a Wan2 fesztivál vendégeinek, fellépőinek és szervezőinek számításait, hiszen a legerősebbnek tervezett szombati napon rekordmennyiségű csapadék esett. Mindezek ellenére a szervezők úrrá lettek a nehézségeken és gyakorlatilag minden programot megtartottak, a várva-várt Anthrax is nagy ünneplés mellett mutathatta be műsorát.

Csütörtökön a brazil-amerikai Soulfly lépett fel, ennek is köszönhetően megdőlt egy újabb rekord: soha ennyien nem vettek részt a mezőtúri fesztivál első napján. A pénteki napot is mérsékelt siker jellemezte, majd szombaton hajnalban az égiek másként gondolták: tizenhárom óra alatt 110 milliméter eső esett a városban és környékén, ami szinte járhatatlanná tette a városi strand területét. Mindezen mintegy hatszáz bála szalma, két teherautónyi fűrészpor és húsz köbméter homok leszórásával igyekeztek úrrá lenni a fesztivál műszaki munkatársai, több mint félszázan – nem egyszer a közönség ünneplése mellett. Maga az Anthrax tagsága is kivette a részét a mentésből: maguk tolták az elakadt buszuk mentésére érkezett dzsipet. A New York-i metállegenda menedzsere egyébként délután még nem akarta vállalni a fellépést, ám a banda tagjai ragaszkodtak az esőben is kitartó közönség megörvendeztetéséhez.
Az eső és a sár nem riasztotta vissza Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt sem a fesztivál meglátogatásától, aki az egyik sörsátorban jó hangulatú közéleti fórumot tartott.
A Wan2 Fesztivál szervezői összegzésükben kiemelték: a rekordmennyiségű esőt figyelembe véve rendkívül jó eredménynek számít a közel tizenegyezres látogatottság. Az elmúlt évek tendenciáit tekintve jól látható, hogy a hazai minőségi fesztiválok közt egyfajta specialializáció figyelhető meg, ebből a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Mezőtúr immár főleg a rock, illetve a metál „Mekkájaként” kerül be a köztudatba – mindezt a jövőbeni programtervezésnél maximálisan figyelembe veszik. Figyelembe véve természetesen a „változatosság gyönyörködtet” elvet is, ami azt jelenti, hogy továbbra is jelen lesznek más, elsősorban progresszív műfajok (dzsessz, blues, ambient, elektronikus tánczene stb.) jeles képviselői is.

Szólj hozzá