2005. júl 25.

Teszkótlanul

írta: korbelygyorgy
Teszkótlanul

Nem mintha különösebb multi-fan lennék, azonban egyre kevésbé fér a fejembe, hogy miért nem épít üzletet Orosházán egyik mostanában terjeszkedő kereskedőcég sem. Jelesül a Tescora és a Lidl-re gondolok, azokra a cégekre, amelyek nem csak a régióközpontokra, azaz nagyvárosokra koncentrálnak. A Tesco jelen van Békéscsabán, az év végére Szarvason adja át új 3000 négyzetméteres üzletét (és benzinkútját!), a kemény diszkont Lidl Gyulán, Békéscsabán, Szarvason már üzemel.
Orosháza sehol. Az a város, amely ugyebár "épül-szépül", meg a "legiparosodottabb", úgy tűnik, nem illik bele ezen cégek üzleti elképzeléseibe valami okból. Vagy éppen belefér, de túl sok akadályt kell leküzdeniük? Utalás történik ugyan rá a fentebb kilinkelt újságcikkben, hogy a hosszú távú célok közt ez a város (ami egyébként holtversenyben áll lakosságszámát tekintve Gyulával a "a megyei második legnagyobb" címért) is szerepel, ez azonban ugyebár elég általános megfogalmazás.
Egyébként tényleg nem különösebben hiányoznak (jobban örülnék mondjuk egy színháznak, ahol nem csak ütődött komédiák és operettek láthatók; egy jó kis klubnak; egy nem kampányoló helyi lapnak, még jobban egy normális önkormányzatnak), végülis azt a havi egyszeri nagybevásárlást el tudjuk intézni Szegeden vagy Békéscsabán, vagy a jóval kisebb Szarvason is, mindhárom helyen gyakran megfordulunk, csak éppen ismerve a tőke logikáját a jelenség több mint furcsa.

Szólj hozzá