2005. júl 27.

PANKKK

írta: korbelygyorgy
PANKKK

Kiírták az NKA könnyűzenei pályázatát
Lemezkiadásra, demófelvételek készítésére, tehetségkutató versenyek megrendezésére lehet pályázni a Nemzeti Kulturális Alapprogram szerdán bejelentett könnyűzenei pályázatán. A korábban kiírt PANKKK pályázatra a határidőig összesen százhatvanegy klub, művelődési központ, koncertszervező és egyesület regisztrált. A kultuszminiszter bejelentette: jövőre ugyanígy szeretnék támogatni a népi kultúrát, a táncházmozgalmat, illetve a kortárs komolyzenét (Index)

Bevallom, még a terv dédelgetése idején szkeptikus voltam ezzel az elképzeléssel kapcsolatban, de így, klubokra koncentrálva más a leányzó fekvése. Kívánom, hogy lendüljön be a klubkultúra, és tényleg arra érdemes produkciók kapjanak bemutatkozási lehetőséget, ne helyi diszkótulajok éljenek vissza a támogatási lehetőséggel és műanyaggal tovább szennyezzék a környezetet. Bár elég fontos alapelv az élő zene, ez is kijátszható, például a Kozsó-félék legeslegújabb (PANKKK-ra hangolt) üdvöskéi lehet, hogy papíron már ezer hangszeren játszanak.
A másik veszélyforrás az lehet, hogy mindenféle önkormányzatok pártközeli kakaóbárjaik támogatására nyalják fel a pénzt, ami burkoltan mindenféle FIB, Fidelitas, Amőba, Keresztény Ifjak és egyéb polpedofil akciók támogatására megy. (Halk megjegyzés: aki helyileg emlékszik a Kétárbócós-ügyre, az tudja, hogy kutyából nem lesz szalonna: akkor az önkormányzat néhány szál füves cigi miatt bezáratta a helyi klubmozgalom talán egyetlen helyét, csak azért, hogy választási időszakban jól jöjjön ki a közbiztonságilag éppen vért kívánó lakosság előtt. Ezzel párhuzamosan volt egy hely, ahol nyilvánosan mérték a kokót, hatalmas kommandós lebukás volt - hogy, hogy nem, az a hely egy pillanatra sem zárt be azóta sem, annál is inkább, mivel nonstop.)
Szólj hozzá