2005. aug 10.

Szolgálnak és...

írta: korbelygyorgy
Szolgálnak és...

Nincs szerencsénk az arab focistákkal: korábban Gyurcsány terroristázta le a szaúdiakat, most pedig a Békéscsabán edzőtáborozó Egyesült Arab Emirségek-beli ifjúságiakat agyalták meg derék rendőreink, akiknek egyébként tünemény a szóvivőjük, de most neki is nehéz dolga lehet válságkezelésileg.
Éppen ma meséltem az ifjú kollégáknak a korábbi P. Mobil, Beatrice és Dinamit-koncertekről, jelesül a gumibottal eszeveszetten hadonászó frusztrált rendőrökről (16-17 évesen nagy élmény: minden indok nélkül a hátadra vágnak, mert közönség vagy, aztán másnap a vállad fáj, de piszkosul). Úgy tűnik, a retródivat ide is begyűrűzött, de most nem a hosszú haj meg a kopott farmer, hanem a "menekültkinézet" a baj.

Idézet 1: A rendőrség most elismerte, hogy történhettek szabálytalanságok, ezért egyik-másik rendőr ellen fegyelmi eljárást indítanak.
Idézet 2:
A 16 éves Mohamedet az utcán kapták el, elmondása szerint a falhoz vágták, majd a földre lökték, megbilincselték több rendőr is rátérdelt és belerúgtak (.... ) Az egyik fiú azt állítja, hogy miután a veréstől sírva fakadt fájdalmában, a rendőrök ekkor felhívták kollégáikat és a telefont a szája elé tették, hogy mások is hallják a sírását. (...) Az egészről mit sem tudó, szobájában békésen tévéző technikai vezetőt a hotelba rontó rendőrök rángatták ki a folyosóra.
És nem semmi az Idézet 3 sem: A rendőrség közleménye szerint máskor jobb lenne bejelenteni, ha sok külföldi érkezik a városba, mert a Békéscsabán működő menekülttábor lakói már többször zavarták meg a rendet a bevásárlóközpontban.

Most mondjam, hogy monnyon le? Mármint a felelős? Vagy az összes felelős? Úgysem teszik meg...
Szólj hozzá