2005. okt 16.

Párthétvége - fazonigazítás

írta: korbelygyorgy
Párthétvége - fazonigazítás

Imázshétvége volt a mostani, bár nincs kampány, azért a két nagy párt, illetve az SZDSZ úgy döntött, hogy bepozicionálják magukat az egyre szűkülő politikai piacon. A célközönség körében pedig túl sok minden nem marad meg, vagyis dehogynem: Konzervatív Viktor eddig mintha mesterségesen öregítette volna magát, most pedig lám-lám, új frizurával lépett ki a nagyérdemű elé: középen elválasztott, kissé hátrafésült frufru, fülközépig érő pajesz - talán egy kis zselé is került a rőzsére. Mindez liberális alapvetésekkel párosul (Azonnali, gyökeres változásokat sürgetett a Fidesz elnöke az adók, a bürokrácia és a politikusok számának csökkentése érdekében), így tehát megkezdődött a közép meghódítása, gondolom Kövér, Répássy, Szíjjártó mesterek pedig továbbra is jobbszél aktivitásának fenntartásáért felelnek. Ja, és fellépett az Edda (Minden sarkon álltam már...)
A szocialisták imázskampánya a fiatalokat célozta, ezért is jelentek meg merész óriásplakátok, CD, slágerrádiós fíliggel, ki tudja még, milyen csacskaságok, ami azért úgy látszik, hoz a konyhára, de még inkább hoz az, hogy Gyurcsány Ferenc lassan Horn Gyula szintjére jut, ugyanis ha meglát egy társadalmi csoportot, jól beígér nekik (lásd például Battonya - földosztás). Októberben van egyébként a szegénység elleni küzdelem világnapja, nosza, gyorsan hirdessünk harcot a szegénység ellen.  Fogalmam sincs, itt kik játszottak, azonban jót mulattam az mszp.hu által megkérdezett spontán közönségről, íme, egy gyöngyszem: Varga János és Jánosné, Győr - Szocialisták vagyunk, így születtünk, így is halunk meg. Már a szüleink is szocialisták voltak, egy a gondolkozás, szeretjük őket. Ezért vagyunk ma itt. Ennyit a megújulásról.
Az SZDSZ értelmiségi attitűdjét erősítette filmvetítésekkel (Üvegtigris, Moszkva tér, Nyócker, Kontroll), kitűnő koncertekkel (ef Zámbó, Korai Ütősök), tehát ők nem szabták át a fazont, bár félő, hogy a jó választási szerepléshez ez kevés. Közben 95 városban járt az SZDSZ-busz különböző programokkal, ide persze nem jöttek, nem is csoda, egy ilyen kollaboráns helyi szervezetet én is szégyellnék.



Szólj hozzá