2005. okt 27.

Fej fej mellett

írta: korbelygyorgy
Fej fej mellett

Ekkora fordulatra nem számítottam, azt azért nem volt nehéz kitalálni, hogy a Fidesz kampánya úgy rossz, ahogy van, s ennek előbb-utóbb mérhető jele lesz. Biztosan vannak még kreatív ötletek a tarsolyban, amikkel tavaszig előrukkolhatnak, azonban a jelenlegi sárdobálás bumerángként csap vissza arra, aki elindította. Itt van ez az Apró Antal-sztori. Igen, az öreg a Kádár-éra egyik főembere volt, no de az unokájának a férje - aki történetesen a miniszterelnök - erről nem tehet. Meg kell védenem Gyurcsányt, lehet szoclibezni, komcsizni, de hogy a francban lehet az ilyesmivel a parlamentben érvelni, még hogyha csak annyit mondott Áder, hogy megérti, emiatt nincs mit mondania az ünnepen (szép új világ: úgy ismerkedsz csajokkal, pasikkal, hogy előtte leinfózod a famíliát. Demagóg vagyok, ha azt mondom: ez röhej? Egyébként az új Belga albumon pont ezt karakírozza ki a Sajnálom című örökbecsű alkotás, melyen elég sokat röhögtem néhány hete... )
Szóval az ilyesmi visszaüt, mint ahogy a bizottságosdi is visszaüt, mint ahogy Bozóki kifütyülése is, meg sok mindent...
Persze ez a vezetés még korai öröm, s ezzel tisztában vannak a szocik, hiszen négy évvel ezelőtt hasonló volt a helyzet: az MSZP ellenzékben vad negatív kampányt nyomott, s az elemzők, illetve a közvélemény-kutatók az akkori kománypárt, a Fidesz győzelmét jósolták - nem így történt.
A döntőt immár személyiségek vívják, nem pártok és főleg nem programok. Minden attól függ majd, hogy az - előreláthatóan - Gyurcsány-Orbán vita hogyan alakul, ki tud magáról kedvezőbb képet mutatni, ki tudja saját magát jobban eladni, kit készített fel jobban a stábja, azaz kinek jobb a marketingje, akárcsak a fogyasztói társadalom más területein. S akárcsak az áruházban, a pénzártól való távozás után itt sincs helye reklamációnak.


Szólj hozzá