2005. nov 18.

Panelszárszó

írta: korbelygyorgy
Panelszárszó

Nagyon kevés hírt fogyasztottam az utóbbi napokban, de azt látom, hogy nagyon nagy a megegyezési láz a politikai elitben, ami csak egy fokkal rosszabb, mint  egymás folyamatos cseszegetése, merthogy ezáltal a semmit nem értő köznép számára nyilvánvalóvá válik, hogy ezek már megint sumákolnak.

Éppen ezért talán dramaturgialag a legrosszabbkor találtuk ki Erikával, hogy afféle poli-házibuli keretében nálunk találkozzanak azok a fiatal politikusok, akik a Kisvárosi Webnapló fórumának különböző topikjaiban ugrottak egymásnak, majd a Jobb Hatos című kampánylapban folytatódott a vita, most pedig  továbbra is a neten folyik a diskurzus, gondolom, a következő megjelenésig (mi több, a múlt héten az Orosházi Élet is megjelentetett egy nyílt levelet, amelyben Lakner Pál fejti ki a véleményét - érdekes mellékszál: a Rotary Klub több tagja is érintett az ügyben, például a JH-cikk szerzője, és a megszólított szónok, Rózsa Zoltán is, hallomásom szerint itt is ügy lesz a dologból, mert az ilyen nyílt színi vita ellentétes a klub szellemiségével).

Továbbá azért is aggályoskodtam az alábbi szöveg nyilvánosságra hozásával, mert azon túl, hogy helyi Gyurcsány-Orbán-Lendvai-Pokorni epigonnak tűnhetünk, a Nagy Integrátor szerepétől is irtózunk, mert miért pont mi, miért pont itt, de mivel bizonyos fokig érintettek vagyunk, felelős értelmiségiként talán kötelességünk is a város kulturált közéletének elősegítése, végül megnyomtam a "send" gombot:

Panelszárszó - meghívó fiatal politikusoknak

Bár máris kezd ellenszenvessé válni a nagypolitika mindenáron való összefogási hisztériája, helyben minden más, beszélni azért még kell egymással. Az utóbbi napokban, hetekben a helyi közélet ifjú, az internetes kommunikációt is használó képviselői vadul összecsaptak a virtuális térben, illetve a nyomtatott sajtóban. Nem is érdekelne bennünket a dolog, ha nem nyilvánította volna ki mindkét oldal: ezt át kell beszélni.
Szárszó helyett a Kölcsey utcába hívjuk meg a negyven éven aluli poltikusokat, hogy ne csak a virtuális térben, hanem igazi asztal mellett szemtől-szembe is kommunikáljanak. A szigorúan meghívásos alapon zajló, azaz zárt politikusi piknikre várjuk név szerint Dancsó Józsefet és Molnár Bélát, valamint a Jobbik és a Fidelitas képviselőjét, míg a másik térfélről elvárjuk Erostyák Zoltánt és Rózsa Zoltánt, illetve a FiB elnökét, egyéb vezetőit. Az egyensúlyra - és a szocreál panellakás méreteire - figyelemmel mind a bal, mind a jobb oldalról maximum 5 képviselőt várunk, így a fórumon kialakult vita négy fő szereplőjére feltétlenül számítunk, azt viszont, hogy az 5 fős keretben még kit hoztok magatokkal, azt rátok bízzuk.
A dolog ebben a formában egyaránt hordoz baloldali (titkos sejtgyűlések), konzervatív-nemzeti (Szárszó, Lakitelek) és persze liberális (repülő egyetem) jelleget, úgyhogy talán senkinek sem ciki. A rendezvény nem sajtónyilvános, a szervezésben viszont felhasználjuk a "második nyilvánosságot", azaz a Kisvárosi Webnapló című blogot és annak fórumát.

Helyszín: 5900, Orosháza, Kölcsey u. 3. IV/10.
Időpont: 2005. december 10., du. 17 óra.

Korbely György - Nagy Erika



Szólj hozzá