Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. sze 04.

Erős csabai

írta: korbelygyorgy
Erős csabai

Megdupláztam a tegnapi negyvenest, megközelítettem a megyeszékhelyt két keréken. Alulról támadtam, azaz a "kertek alatt": Pusztaföldvár, Csanádapáca, Csabaszabadi - mindezt rossz úton és szembe széllel. A visszaérkezés viszont gördülékeny volt: nem mentem be a városba, hanem egy mellékúton (ez is rázott veszettül) eltekertem Telekgerendásra, innen pedig a 47-esen haladtam vissza Orosházára. A családi ebéd is csak negyed órát csúszott miattam. Egyébként fél kilenckor indultam, mert addig elég hűvös volt, fél tizenegykor voltam Békéscsabán, negyed egykor pedig már anyósomék háza előtt szöszmötöltem a biciklizárral.
Tovább Szólj hozzá

2005. sze 03.

CriticalMass

írta: korbelygyorgy
CriticalMass

Megelégelve, hogy egy hónapja jóformán csak elméletben kerózok, reggel beöltöztem és áttekertem Csongrád megyébe, egész pontosan Székkutasra, onnan Nagymágocsra, majd vissza Orosházára, ez egy középtávú háromszög, negyven kilométeres túra. Az aerodinamikai feltételek egész korrektek voltak: félhátszél, szembeszél, oldalszél. Közben kávé, nagy Sportszelet a mágocsi faház büfében, egész úton pedig agyalgatás, még jó ötletek is születtek (egyszemélyes braimstorming, nyeregben :)).
Egyébként tegnap beregisztráltam a CriticalMass-oldalra az orosházi autómentes napot, most került ki a címlapra.

Tovább Szólj hozzá

2005. sze 03.

OKÉ-saga

írta: korbelygyorgy
OKÉ-saga

A hétvége OKÉ-s ügyek szervezésével telik, jól haladunk, mostmár a részletekben rejtőző ördög legyőzése a cél, délután csináltam meg például a rajzverseny sajtóanyagá t.

Igen, adós vagyok még a helyi lapban kapott otromba támadás fejleményeivel. Aki helyi, az látta a választ annak újbóli válaszával. Szándékosan vártam egy hetet, hogy csillapodjon a mérgem, húzzak el a mininyaralásra és utána foglalkozzak a témával.
Szóval ez jelent meg a múltkori levelünk alatt, melynek nagy része egyébként a szabálykönyv idézése.

Ha már az ismeretlen vitapartner, akiről annyit persze sejthetünk, hogy alighanem érdekvédelemben „utazó” kerékpáros lehet, (Korbely György e-mail címéről  és fölöslegesen ) ...
Tovább Szólj hozzá

2005. sze 02.

Borhuligánok

írta: korbelygyorgy
Borhuligánok

Bort reklámoz a Hooligans
A Borfalu elnevezésű rendezvényen a Hooligans fantázianevű zenekar a tetkójaikhoz kevésbé passzoló borosüveget szorongatták. Mint a Blikk megtudta elsősorban azért, mert egy gyermekkori barátjuk itt mutatta be szerencsi borát. Endi, a banda dobosa elárulta, hogy nagyon régi haverjuk felkérésének nem tudtak ellenállni, és mivel sok fiatal szerint a tokaji bor az idősek bora, a fiúk boldogan eloszlatják ezt a tévhitet. ( Velvet)

Az ital neve: Szerencsi (fej)célzóvíz .

Tovább Szólj hozzá

2005. sze 02.

Természetellenes monopolisták

írta: korbelygyorgy
Természetellenes monopolisták

Természetes monopóliumoknak nevezzük azokat a vállalkozásokat, amelyek valamely közszolgáltatást látnak el úgy, hogy az két vagy több cég számára nem lenne nyereséges, illetve életszerűtlen lenne párhuzamos infrastruktúrát kialakítaniuk. Tegnap este két ilyen cégre is morcos lettem: a Démászra és a T-Kábelre. Fél nyolc körül ugyanis teljesen elment az áram itthon, mint kiderült, talán az egész városban, mert a más városrészben készülő Zseblog is arról számolt be , hogy két órára szünetelt a szolgáltatás - ugyanúgy, mint itt a panelproli-negyedben.
Aztán kedvenc kábelszolgáltatónk is úgy döntött, hogy csak megzavarna bennünket az a negyven-egynéhány csatorna, így a nagy üres semmi látható még mindig. Nem mintha ...
Tovább Szólj hozzá

2005. sze 01.

Halló!

írta: korbelygyorgy
Halló!

Főnök: Te, ment valami interjú ma Karsaival?
Én: Igen, nyilatkozott annak kapcsán, hogy az MSZP elnöksége az ő jelölésére bólintott rá.
F: És volt benne valami durva?
É: Nem. Nem hiszem...
F: Mert most telefonáltak a Miniszterelnöki Hivatalból, hogy Veres József államtitkár úr* kérdezi, milyen műsorban emlegette őt Karsai?
É: Hát név szerint nem emlegette, de utalt rá :)
F: Ezen a számon elérnek téged?
É: Igen, de háromkor Lamperth Mónika sajtótájékoztatójára megyek. Utána állok az államtitkár úr rendelkezésére :)))

*Az MSZP Békés megyei elnöke
Tovább Szólj hozzá

2005. sze 01.

Karsait indítják

írta: korbelygyorgy
Karsait indítják

Az OMÉK arra is jó, hogy friss helyi infókat gyűjtsön az ember. Találkoztam ugyanis Karsai Józseffel, akitől megtudtam, hogy az MSZP elnöksége előző nap úgy döntött: ő induljon újra 2006-ban a dél-békési választókörzetben. Ez önmagában nem lenne túl nagy volumenű hír, azonban abban a tekintetben igen, hogy mindez a megyei vezetéssel szemben történt. Az ügy előzményei egyébként itt megtalálhatók , innen nyíik a további link. Ez pedig egy rádióinterjú ugyenerről.

Tovább Szólj hozzá

2005. aug 30.

Még mindig hosszú hétvége - szilánkok

írta: korbelygyorgy
Még mindig hosszú hétvége - szilánkok

(Matica Slovenska) Komáromban csábító teraszok, még csábítóbb szlovák és cseh sörök, szinte feleáron a hazaihoz képest. Séta és fotózgatás után elhatároztuk, hogy mi is megiszunk egy-egy korsóval a habzó nedüből, annál is inkább, mert az autóba szállás tervezett idejébe ez még belefért. Kiszemeltük a legközelebbi teraszt, kisvártatva jött a kisasszony, aki egy kukkot sem beszélt magyarul - holott ebben a városban alig hallani szlovák szót, tekintve, hogy a szlovák oldal lakosságának is legalább kétharmada magyar. Bár a mi familiánk ugyebár szarvasi szlovák, nemigen beszélek északi szomszédunk nyelvén, maradt hát a külföldön szokásos angol-magyar-helyinyelv zagyvalék, de a tranzakció létrejött. Utána jöttünk rá, mi balga ...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 29.

Szamárút

írta: korbelygyorgy
Szamárút

Újra igazi klaviatúra a mobiltelefon buta billentyűzete helyett.
Szóval hosszú hétvége, elég nagy rákészülődéssel, végül kalandos indulással. A kaland első fejezete: az Uno elromlik, de egész súlyosan, bár az alkatrészt futár hozza, kiderül, hogy hiába multifunkcionális, ebbe az autóba nem jó. (Nem mellékes mellékszál: holnap érkezik a csere, de lehet, hogy ki akarják fizettetni még egyszer a közel harmincezer forintot, naná, hogy fogyasztóvédelmileg kiállunk majd a jogainkért, amúgy is a bögyömben van ez az autóalkatrész-lobbi.). Hosszú várakozás után isteni szikra: apósom Samarája. Volt már szocialista autóm az elmúlt két évtizedes autós pályafutásom során, két Trabant, egy Skoda, de ez a kocsi maga a kín.
Na jó, ez van, ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása