Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. már 06.

írta: korbelygyorgy

A kormányzati porhintés egyik nagyon jó bizonyítéka ez a politika-szakma szembeállítás gazdatündemonstráció-ügyben, holott a kulcsszó egyszerűen csak: érdekvédelem. Ez pedig ha akarom szakma, ha akarom politika, ezt a társadalmi szolidaritást és a baloldali értékeket hirdető kormányzatnak tudnia kell. Tehát felesleges a szavakkal játszani. (És persze a tűzzel is, tudta-e Bayer Zsolt és Kutyu bácsi, azaz Raksányi Gellért színművész, hogy mennyit ártottak a gazdáknak, amikor meglátogatták őket...?)
Tovább Szólj hozzá

2005. már 06.

írta: korbelygyorgy

Fidesz: jelentiük kellett a Honvédelmi Minisztérium újságíróinak
A Fidesz azzal vádolta meg Juhász Ferenc honvédelmi minisztert és a tárca kommunikációját, hogy újságíróit a kirúgás terhe mellett arra kötelezte, járjanak el politikai eseményekre, és cikk írása nélkül számoljanak be a HM-nek. A tárca szerint ez 2003-as eset, idén márciusban pedig általános létszámcsökkentés miatt bocsátották el az embereket, a két eset között nincs összefüggés.

Érdekes történet ez, kétféle megközelítéssel. Ha igaz, akkor ismét egy újabb morális mélypontja ennek a drága jó szakmának, mert azt jelenti, hogy drága kollégáinkat olyasmire kényszerítették, ami nem tartozik a feladatkörükbe, sőt, szöges ellentétben áll azzal. Felmerül ...
Tovább Szólj hozzá

2005. már 06.

írta: korbelygyorgy

Kövér: az ügynökügy forgatókönyve Gyurcsánynál keresendő
Kövér László szerint az ügynöklistáknak a titkosszolgálatok működését is veszélyeztető napvilágra kerülése a miniszterelnök környékén keresendő központ forgatókönyve szerint zajlik, nem tartja kizártnak azonban azt sem, hogy ellenérdekű titkosszolgálatok, államok állhatnak az ügy mögött. Az ellenzéki képviselő szavait a hvg.hu valamennyi munkatársa nevében közleményben utasította vissza Hirschler Richárd főszerkesztő.

Annyira jól látszik, hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni ezzel az ügynöküggyel, vagy hallgatnak nagyokat, vagy az egyházakért jajveszékelnek, most meg jön ez a Kövér-féle paranoia. Egyébként az idézett nézet valami direktíva lehet a Fideszen ...
Tovább Szólj hozzá

2005. már 05.

írta: korbelygyorgy

Ha esetleg akadnak fiatal, feltörekvő zenészek az olvasók közt, akkor ide is bemásolom az imént több fórumon elhelyezett felhívásomat.

A Rádió 47-ben vasárnap reggelenként futó műsoromban (Dél-alföldi Magazin) új sorozatot indítottam, a lényege, hogy egy-egy Békés megyei zenekar bemutatkozási lehetőséget kap, éppen a nem túl értékbarát médiakörnyezetet ellensúlyozandó.
Aki úgy érzi, hogy produkciója "rádióképes", az küldjön legyen szíves néhány mp3-at, vagy linket a letölthető zenéiről a korbely@gmail.com címre. (A rádióképesség nem műfaji korlátot jelent, az lehet bármi a poptól a legmegveszekedettebb extrém metálig, hanem minőséget :-))
Reggel az Insipid lesz egyébként terítéken. És jövő vasárnap?

Tovább Szólj hozzá

2005. már 05.

írta: korbelygyorgy

Az előzőhöz visszatérve: tudom, tudom, nem egyházak szervezik, hanem keresztény civil szervezetek, azonban a véleményemet továbbra is fenntartom, hiszen ezek a közösségek mindenképpen kapcsolódnak valamelyik egyházhoz, ha ők nem, akkor tagjaik, vezetőik. Szerintem ezen moralistáknak most sokkal fontosabb dolguk is akadna. Egy ilyen ügynökügy - belső emberek szerint is legalább húsz százalék érintett - alkalmat adhatna arra számukra, hogy elgondolkodjanak sok mindenen: erőszakosan követelt előjogokon, mások feletti erkölcsi fölényen és persze azon, hogy eleget olvasnak-e - Bibliát.
Tovább Szólj hozzá

2005. már 05.

írta: korbelygyorgy

Keresztény egységfront a melegházasságok ellen
Egységfrontba tömörülnek a vallásos szervezetek a melegek együttéllési jogai ellen. A hívők félelmei szerint a homoszexualitás rombolja a családokat. A keresztények az alkotmányban rögzítenék, hogy a házasság férfi és nő tartós életközössége.


Keresztény, a tízparancsolatot tiszteletben tartó - igaz, egy közösséghez sem szorosan kapcsolódó - és hetero magyar állampolgárként mondom hirtelen feldühítve: én pedig a volt ügynökök elleni egységfrontba lépek be és onnan kiabálok - Antall után szabadon -: tecccettek volna nem jelentgetni és akkor lenne morális alapjuk észt osztani és esetleg vitatkozhatnánk ezen a problémán. No de így....
Tovább Szólj hozzá

2005. már 05.

írta: korbelygyorgy

A miniszterelnököt a hallgatóság kinevette, amikor a postások átlagbéréről azt mondta: 90 ezerről 120 ezerre nőt. Erre hozzátette: bruttóban. De csak akkor csitult a derű, mikor elmondta: tudja, ennek fele közteher.

Ezzel az idézettel csak arra akarok kilyukadni, hogy volt postaforgalmi szakközépiskolásként, illetve rövid ideig gyakorló postásként, jelenleg pedig bedolgozóként (postásújság) kihúzhatom magam: vagány társulat, bármit is terjesszenek róla :-)
Tovább Szólj hozzá

2005. már 03.

írta: korbelygyorgy

Ma a programfrissítések napja van: feltelepítettem a Firefox 1.0.1-es verziót, ami persze nem tartalmaz semmilyen látványos változást, tartalmaz viszont az OpenOffice 2.0 demo! Szuper, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki fogékony az MS Word alternatívákra. Igaz, én nem vagyok egy nagy irodaiprogram-használó, főként szövegszerkesztek, néha-néha egy-egy táblázat (meg kéne viszont tanulnom prezentációt csinálni és adatbáziskezelni - tudom, nem nehezek, de motiváció híján, mivel egyikre sincs jelenleg szükségem, sajnálom rájuk az időt), ennek ellenére nagyon élveztem délután az írást, egy jegyzetet a régivel (1.2) kezdtem el és az újjal fejeztem be. A legfontosabb, hogy a progi kezeli a Word 2003-as formátumokat is, ezen kívül, ami a ...
Tovább Szólj hozzá

2005. már 03.

írta: korbelygyorgy

A házban valaki kegyetlenül bömbölteti a zenecuccát, ami alapesetben nem is lenne baj, merthogy én toleráns lélek vagyok, de valami elképesztő zenét hallgat - az a baj. Így kénytelen vagyok válaszlépéseket tenni a winamppal: Sickratman: Buzi-e vagy, Belga Az a baj, Nemzeti hip-hop, esetleg egy jó kis Tudósok, mondjuk Apa kocsit hajt, Bada Dadátol pedig a Szabó Rozáliát agyonb*szta a villám kerül fel a playlistre. Ki bírja tovább, az enyéim vagy a Bonbon Ganxxstával kiegészítve?
Tovább Szólj hozzá

2005. már 02.

írta: korbelygyorgy

Mától nekünk is van sok traktorunk, beee...
Eddig nem sokat értekeztem az agrárdemonstrációról, most sem fogok, több okból sem, ami nem azt jelenti, hogy nincs véleményem. Van, igaz, nem egészen kiforrott, nem egészen határozott. Egyébként teljesen prózai oka van, hogy nem szívesen beszélek erről a témáról: egy tematikus mezőgazdasági portálnak is dolgozom, így hülyén nézne ki, hogy osztanám itt az észt, mert ha a gazdák mellett állnék neki érvelni, akkor azt gondolnák, hogy elfogult vagyok, ha pedig ellenük, az pedig etikátlan lenne, mert az általam szerkesztett tartalmak válnak hiteltelenné, ezáltal maga a lap is.
Ezért csupán a csendes szemlélődő szerepe jutott nekem ma az Orosháza határában megtartott demonstráción, amikor ...
Tovább Szólj hozzá

2005. már 01.

írta: korbelygyorgy

Elvállaltam egy félbulvár feladatot jövő hétre: nőnapi pódiumbeszélgetést vezetek, ami egyrészt hálás feladat a sok szereplő miatt, de nehéz is, mert nincsenek olyan kapaszkodók, mint egy egy-, esetleg kétszereplős interjúnál. Az is nehezíti a dolgot, hogy helyi, sikeresnek tekinthető hölgyekről van szó - közéleti szereplők, intézményvezetők, menedzser, rendőr stb. - akikről kevés infó van a neten vagy a könyvtárban, így szerkesztettem egy kérdőívet, aminek alapján - ha kitöltik - fel tudok készülni.
S ha már pódiumbeszélgetések: április 8-án Kaszaperen Faludy-est, most vagyunk tárgyalásban Gyuri bácsiékkal, akik szívesen eljönnek az idén is Tokajba, a Hegyalja Fesztiválra (egy kis önfény: azt írták valamelyik nap e-mailben ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása