2006. feb 06.

A kókuszosgolyó-összesküvés

írta: korbelygyorgy
A kókuszosgolyó-összesküvés

Lehet, hogy másnak már régen leesett, nekem csak most kezd derengeni, milyen jól összedolgozik a T-Online és a gyöngyösi főiskola, a jelszó pedig: kókuszos golyó.
Bizonyára mindenki látta már a híres reklámkampány szpotsorozatát: aggódó anyuka (Igó Éva) kamerával, messengeren kommunikál vidéken tanuló kislányával, aki ugyebár a technikának köszönhetően kínos helyzetbe kerül, mert a kollégiumi szobában zajos buli utózöngéi figyelhetők meg. Anyuka felháborodottan közli: a következő vonattal Gyöngyösre utazik és rendet tesz.
Én naiv, még kuncogtam is magamban, hogy lesz majd felháborodás Gyöngyös városa, a Károly Róbert Főiskola és persze Magda Sándor, az MSZP erős agrárembere részéről. De nem, a szpot ugyanígy folytatódik, Igó Éva már hónapok óta azzal fenyeget, hogy Gyöngyösre utazik, teszi ezt két, némileg eltérő szpotban is. Sok más mellett az is kiderül, hogy az általa megformált anyuka kitűnő kókuszos golyót tud készíteni, mert az ízlik nagyon a szobában dekkoló fekete fiatalembernek.
Az új, harmadik szpot szellemes: anyuka bemutatja lányának új barátját - tele tetkóval, izommal és lánccal -, akit az interneten szedett össze. A kókuszos golyó persze innen sem hiányozhat.
Aztán jött a svédcsavar: bizony nem, hogy nincs ellenére a főiskolának a kókuszos golyós kampány, rá is játszik erre (vagy összedolgoznak, a franc tudja, milyen az, ha egy multi és egy magyar felsőoktatási intézmény marketingesei összedugják okos buksijukat). Most kaptam egy sajtóanyagot, ami arról szól, hogy a kókuszos golyó bizony kultikus eledel az intézményben, ezzel kínálgatják a nyílt napra érkező végzős gimnazistákat, sőt receptversenyt is hirdetnek.
Én hülye, eddig nem jöttem rá: nem a szülő választ intézményt, hanem a gyerek. Márpedig ha főműsoridőben azt kommunikálják neki, hogy itten lazaság van, csajozás-pasizás, szélessávú net a szobában - majd hülye lesz valami komolyabb iskolát választani.


Szólj hozzá