2006. már 03.

Gyurcsány Tour

írta: korbelygyorgy
Gyurcsány Tour

Gyurcsány Ferenc szemüveg nélkül, ilyen kép nem sok kering szerintem a hálón, habár készült ma mindenféle: Gyurcsány nénivel, Gyurcsány aktivistával, Gyurcsány kisgyerekkel, Gyurcsány magabiztos, Gyucsány szép, Gyurcsány jó.
Megvolt tehát a nagy piactéri dzsembori, naná, hogy tele volt a placc, volt minden: lufi, rámenős FIB-es aktivisták, sparos szatyros atyafiak, Kovács Kati. Hihihi, vele állítólag elfelejtették közölni, hogy szabadtéri koncertet ad mínusz 4-5 fokban, bár javára legyen írva, olyan profi módon lenyomta Charlie Mindenki valakié című dalát, hogy ott hidaltam le a színpad mögött; persze mindig is tudtuk, hogy a legjobb torkú magyar énekesnő, csak éppen a könnyebb ellenállást választotta. Mostanra pedig besorolt a Politikailag Elkötelezett Előadóművészek Klubjába, lesheti mostmár, hogy Szélsőjobbos Vazul Néni ezek után vele énekelje, hogy Úgy szeretném meghálálni... A Kampányblogon olvastam a legjobb poént ezzel kapcsolatban: Leszek a játékszered :)
Na, szóval meglepetés nem volt, Gyurcsány profibb, mint valaha, igaz, a napi négy-öt helyszín kezdi bezavarni, bioetanolról kezdett el beszélni, ami ugyebár egy másik választókörzetben terv, a piactér melletti József Attila Általános Iskolára pedig azt hitte, hogy a gimi, de ennyi belefér szerintem.
Ehhez képest a Fidesz újabb válságkezelésre kényszerült, Kalocsán a jelöltje megzsarolta az MDF-est, aki rögzítette az egészet. Persze, mostmár a gaz Fidesz a rohadt zsaroló, azzal persze senki nem foglalkozik, hogy a mi körzetünkben a centrumost fenyegették meg famíliástól - az is van ilyen súlyos balhé, mint ahogy az is, hogy lemondásra kényszerített intézményvezetőnek veti oda a csinovnyik: a törvényesség egy dolog, vannak erre is eszközeink, ha a városban akarnak maradni.
Én egyébként azért is tartom forradalomnak a kis kütyük megjelenését nyakban-zsebben-táskában, mert csak egy katt vagy egy rec gomb, le lehet fényképezni a visszásságokat, illetve rögzíteni lehet a verbális visszaéléseket. Ennek etikájáról lehet beszélni, de milyen jól tette a kalocsai múzeumigazgató, hogy nem hunyászkodott meg, hanem ez utóbbit választotta. Hány és hány ilyen eset történik országszerte, nap mint nap és sajnos többnyire a fenyegetés, zsarolás, jobb-belátásra-biztatás eléri a célját, hallgatunk, sunnyogunk, inkább nyelünk és depresszióba esünk - és talán ezért tartunk ott, ahol, hogy már egy bulgár, albán és belorusz társadalom is beelőz bennünket hatékonyságban, kultúrában, összintelligenciában.
Szólj hozzá