2006. már 29.

Avatási szezon

írta: korbelygyorgy
Avatási szezon

Jó móka (Kóka, hihihi) volt a mai elkerülőút-ünnepség: a szeptemberben átvett munkaterületen éppen most, választás előtt tartották meg a alapkőletételt, de mi már ezen nem csodálkozunk, mi több, jövő héten lesz két átadóünnepségre vagyunk hivatalosak.
Szóval Kóka Jánosnak sikerült felidegesítenie a két nagy párt jelen lévő potentátjait és egy kicsit engem is, persze más-más okból. A szocialistákat azért, mert nem az ő útberuházásban játszott érdemeiket emlegette, ahogy ez Orosházán kötelező, hanem nyilvánvalóan túlzott, de hát kampány van. Asszongya: amikor gazdasági és közlekedési miniszter lettem, az önök szabaddemokrata jelöltje, Kiss Attila rámtörte az ajtót és azt mondta, addig el nem megy, amíg nem ígérem meg, hogy jut pénz az elkerrülő útra. Ezt a szándékot erősítette meg polgármester úr és Vastagh képviselő úr...
Dancsó azért volt ideges, mert a Fidesz is megkapta a magáét a rövid, alig öt perces beszédben. Én pedig azért, egy kicsit, mert szerintem ha már úgy csinálunk, hogy éppen most kell letenni azt a nyomorult alapkövet, akkor legalább burkolják rébuszokba a kampányüzeneteket, annál is inkább, mert klasszikus értelemben vett civilek nem is voltak jelen, inkább műszaki szakemberek, intézményvezetők, fúvósok, újságírók.
Szólj hozzá