2006. júl 30.

Ébredés

írta: korbelygyorgy
Ébredés

Úgy tűnik nekem, kezd magára találni az orosházi ellenzék. Egy sor dologban ugyanis levetették régi hibáikat, és intenzív kampányba kezdtek, ami ráadásul szakszerű is, legalábbis az első hozzám eljutott jeek alapján. Azaz: jó jelöltet találtak a polgármester-jelölti posztra Németh Béla személyében, aki nem tagja pártnak (MDF-alapító volt a rendszerváltás idején, majd kb. 10 év után kilépett, de nem azért, amiért most Lezsákék, hanem helyi okok miatt), van gazdasági és közéleti vezetési tapasztalata (megyei kamarai alelnök, sportvezető és egy töredék ciklus alatt alpolgármester volt), köztiszteletben álló, jó szakember (asztalosműhelyt vezet), jó kommunikátor (például ilyen apróságok: reggelente bringával jár bevásárolni, közvetlen, kiterjedt ismeretségi köre van stb.).

Úgy tűnik nekem, kezd magára találni az orosházi ellenzék.

Egy sor dologban ugyanis levetették régi hibáikat, és intenzív kampányba kezdtek, ami ráadásul szakszerű is, legalábbis az első hozzám eljutott jelek alapján. Azaz: jó jelöltet találtak a polgármester-jelölti posztra Németh Béla személyében, aki nem tagja pártnak (MDF-alapító volt a rendszerváltás idején, majd kb. 10 év után kilépett, de nem azért, amiért most Lezsákék, hanem helyi okok miatt), van gazdasági és közéleti vezetési tapasztalata (megyei kamarai alelnök, sportvezető és egy töredék ciklus alatt alpolgármester volt), köztiszteletben álló, jó szakember (asztalosműhelyt vezet), jó kommunikátor (például ilyen apróságok: reggelente bringával jár bevásárolni, közvetlen, kiterjedt ismeretségi köre van stb.). Nagyon jó vizuális kampány indult a helyi sajtóban, közös képek Dominkóval és Dancsóval, azaz kommunikálják: nincs harag az 1998-as ráindulás miatt. Ennek is külön története van: a nagy politikai megegyezésekkel szembeszállva függetlenként indult a helyhatóságin, ami persze jól jött a szociknak, lásd még oszd meg és uralkodj. Bevallom, mi is rá szavaztunk, mert fílingje volt annak, hogy a tisztes iparosember kézbe veszi a város ügyeit a párthiénák árnyékában, persze csak harmadik hely lett a dologból. A vérivó jobboldal helyi zombijai még most is szórják rá az átkot, holott sokak meggyőződése: ha nem indul, akkor is rosszul szerepeltek volna a Fidesz-MDF által támogatott kisgazda jelölttel, aki jó srác, meg minden, erre a posztra való kiválasztása azonban hiba volt. Tehát ha nincs Németh Béla nevű jelölt, könnyen lehet, hogy a szavazatai egy része átment volna a szocikhoz - persze ezek csak történelmietlen elméletek, a lényeg, hogy a zombik pofáját befogták ezzel a közös fotóval.

Szóval jó a kampány, állítólag Pleskó Pali csinálja, aki egy igazi hiperaktív szervezőzseni, kérdés, hogy a megingathatatlannak tűnő Fetser-birodalom bevehető-e, hiszen ott sem idióták dolgoznak, ott van Füvesi Sanyi, aki szintén jó szervező, kommunikátor, ráadásul már egy modernebb kampányfelfogás képviselője, meg hát ott van az egész MSZP a maga gazdasági, kulturális és egyéb beágyazottságával szinte mindenhol. (Mintha valami Orbán-leckét mondanék fel, de téllleg így mennek a dolgok errefelé :))

Mindez engem persze most szakmailag is izgat, főleg, mert a napokban készítettem a BEOL.hu "politikai csomagját", aminek lényege, hogy a kampányoló pártok és jelöltek lesznek hamarosan zaklatva visszautasíthatatlan ajánlatokkal és persze meggyőző szövegeléssel, miszerint "mára a politikai kommunikáció kihagyhatatlan eszköze az internet, hiszen általa olyan szegmensek érhetők el, amelyek a hagyományos csatornákon nem és a helyi politikai üzeneteket csakis a helyi piacvezető internetes portál segítségével...stb. stb."

Szólj hozzá

oroshaza kampany fetser nemethbela