2006. sze 06.

Már csak...

írta: korbelygyorgy
Már csak...

 

Orosháza: szeptember 22-én ismét teker a város

Második alkalommal rendezi meg az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) az autómentes nap helyi eseményeit. A programsorozat fő attrakciója az a kerékpáros felvonulás lesz, melyen a szervezők reményei szerint több százan vesznek részt.

A 2005 nyarán alakult civil szervezet immár harmadik alkalommal szervez nagyszabású kerékpáros felvonulást Orosházán. Az első esemény egy esztendeje az első helyi autómentes nap volt, melyen háromszázan pattantak nyeregbe, majd több százan tekintették meg két helyi zenekar koncertjét. Tavasszal a Föld Napja eseményeit ünnepelték felvonulással és koncerttel az orosházi bringás civilek.

A soron következő felvonulás alapcéljai változatlanok: az alternatív közlekedési lehetőségek bemutatása, felhívni a figyelmet az orosházi belváros kerékpárút-ellátottságának tarthatatlanságára, a kerékpáros életmód népszerűsítése.

A rendezvény helyszíne az Eötvös tér lesz, ahol szeptember 22-én, pénteken délután fél öt és öt óra között gyülekeznek az orosházi kerékpárosok és a szimpatizánsok, majd öt órakor rendőri felvezetéssel indul a menet, mely a város forgalmasabb pontjain teker végig. A kiindulási pontra visszaérkezve különböző szórakoztató programok várják a helyieket a közös tekerés méltó levezetéseként.

Az orosházi esemény kapcsolódik a Critical Mass országos eseményeihez, illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Európai Autómentes Hét elnevezésű programjához. Ez utóbbihoz csatlakozott az orosházi önkormányzat is, mely az idén az egyik fő együttműködő partnere a szervező egyesületnek.
Szólj hozzá

bringa criticalmass oke