Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. feb 25.

Az élő adás szépsége

írta: korbelygyorgy
Az élő adás szépsége

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.

Részlet a hétfői Háttér című műsorból, komment itt.
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 24.

Kuncze megette Kovács Pisti csokiját

írta: korbelygyorgy
Kuncze megette Kovács Pisti csokiját

A Pisti csokit még nem dobták piacra, nagy valószínűséggel nem is fogják, viszont nekünk sikerült megörökíteni a prototípust: Kiss Attila, az SZDSZ helyi jelöltje gyermekei készítették Kuncze Gábornak, aki ma Orosházán találkozott a helyi és térségbeli szabad demokrata aktivistákkal. Megvolt az interjú is, csak éppen még nem vágtam meg, lehet, hogy még a hétvégén megcsinálom. Nem volt egyébként olyan kritikus, mint amilyennek reggel terveztem, persze azért rákérdeztem Kovács Pistikére, meg a közvélemény-kutatásokra (hogy hiába 12 százalék Pesten, ha itt a környező falvakban az SZDSZ maga az ördög sokak szerint...), meg egy kis hálapénzezés is volt aktualitás gyanánt. Nem voltak viszont pedofilok, biciklik és kenguruk - amúgy is ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 24.

Az ifjú blogger esete a kofákkal

írta: korbelygyorgy
Az ifjú blogger esete a kofákkal

Rosszabbul élünk, mint négy éve, mert akkor még a Republic bazsevált a piactéren a szegfű árnyékában, most pedig Kovács Kati Koncz Tibor zongorakíséretével, igaz, akkor egy Medgyessy nevű ember volt a showman, most meg Gyurcsány Ferenc. Úgy látszik, Orosháza kiemelt célpont, mert novemberben is itt jár a kormányfő, most pedig az országjáró turné során is érinti a várost. Futni azonban ezek szerint nem itt fog (ugyanis a hírek szerint a pénteki fő helyszíneken tölti az éjszakát, most éppen Pápán van, szombat reggel pedig a helyi erőkkel kocog a fotósok és tévések nagy örömére), mert ahhoz korai a déli időpont, nagy valószínűséggel valamelyik alföldi nagyvárosban zárja a napját nagygyűléssel, gondolom Szegeden - bővebb infóm ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 24.

Középértékek

írta: korbelygyorgy
Középértékek

Tegnap Centrum-nap volt helyi kampányilag: a megyei vezető, Papp János, illetve az országos választmány elnöke, Pászti Ágnes tartottak sajtótájékoztatót. Ennek fő érdekessége, hogy Papp János csorvási vállalkozót, az orosházi körzet jelöltjét folyamatosan cseszegetik a szocik, elmondása szerint még azokat is megfenyegették, akik neki gyűjtötték a kopogtatót, illetve neki adták (hanganyag is van hozzá, nem beszélek félre). Ennek ellenére ezret simán összeszedett. Az idegesség érthető: Csorvás erős szoci bázis, Papp viszont népszerű, így nagy valószínűséggel - az első fordulóban legalábbis - ellophat jónéhány szavazatot. A magam részéről szimpatikus törekvés a Kupa-párt, viszont szerintem politika ideológiák nélkül nem ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 22.

Infók metálrajongóknak és amatőr zenészeknek - újabb fesztközlemény

írta: korbelygyorgy
Infók metálrajongóknak és amatőr zenészeknek - újabb fesztközlemény

Legendák a Mezőtúri Wan2 Fesztiválon
Online várják az amatőr zenekarok jelentkezését

A Wan2 fesztivált szervező Delta Fest hivatalosan is megerősíti a különböző internetes rajongói fórumokon és zenei portálokon terjedő hírt: valóban három legenda is fellép az idei mezőtúri rendezvényen: a svéd death-metál egyik legfontosabb reprezentánsa, az Entombed, a kaliforniai thrash ikon, az Exodus, illetve a hardcore első vonalának New York-i legendája, az Agnostic Front. Ők már hivatalosan is visszaigazolták koncertjeiket, további négy-öt zenekar menedzsmentjével még folynak a tárgyalások.

Az Entombed és az Exodus június 29-én, csütörtökön, míg az Agnostic Front 30-án lesz a mezőtúri rockünnep egyik fénypontja. Az 1987-ben alakult svéd ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 21.

Ballib

írta: korbelygyorgy
Ballib

A NOL politográf tesztje szerint balliberális vagyok. Gondolta a fene...

Sajnos most is azzal szembesültem, amivel a tesztek többségénél: túl sarkos válaszlehetőségek adottak, például importtémában:

Korlátozás nélkül be kell engedni az országba az olcsó külföldi árut.
Behozatali vámokkal kell védelmezni a hazai termelőket.
Nem tudom eldönteni.

Itt ugyebár az ember természetesen piacbarát, azonban korlátokat mégiscsak szükségesnek lát, azonban nem a hazai termelők miatt elsősorban, nekik sem árt egy kis verseny, hanem fogyasztóvédelmi megfontolásból, azaz minden szemetet ne lehessen eladni. Tehát egyiket sem jelöli be teljes szívvel. Vagy itt van a médiatéma:

A magántulajdonban lévő médiának egyáltalán nem lehet előírni, hogy mit ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 20.

Blogkampánycsend

írta: korbelygyorgy
Blogkampánycsend

Internetes választási kódexet fogadtak el. Az Országos Választási iroda internetes választási kódexe szabad utat ad a politizálásnak a fórumokon kampánycsendben is.

Minden nagyon szép és minden nagyon jó, négy éve is hasonló volt a helyzet (akkor egy netes lapot csináltam, be is tartottuk az ajánlást), de 2002-ben még nem voltak blogok, most pedig vannak, még hogyha nem is tömegesen politizálnak.
E területen vajon mi a helyes etikailag és főleg törvényileg? Nem hinném, hogy kampánycsendben bárki is eltüntetné a politikai tartalmú posztjait, mi több, én is fontolgatom, hogy megnevezem a jelöltjeimet egyéniben és listán. (Hozzáteszem: szerintem a kampánycsend is értelmetlen dolog).

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása