Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. jún 03.

Nefelejcs

írta: korbelygyorgy
Nefelejcs

Azért nem semmi ez a Nefelejcs utca. Ülök a dolgozószobában, határidős fájlokkal kínlódom, a házban gyerekzsivaj, Erikához és Hédihez barátnők érkeznek, egy anyuka két gyerekkel. Egyszer csak az udvar felőli ablakban egy határozott leptű ősz hajú nő, akik minden kopogás nélkül bekiabál az előszobába: álljanak el azonnal a járdáról ott más is akar járni.

Ami részben jogos is, de hát ebben a szűk utcácskában nem tudta egyébként részben a Dunántúlon, részben Ausztriában élő vendégünk, aki persze azt sem értette, hogy mire fel beszélnek vele így, holott nem tudta, mi a Nefelejcs utcai népszokás (például hogy a bringások a járdán járnak és dühösek, ha valami az útjukba akad.)

A legdurvább mégis az, hogy még azok a ...

Tovább Szólj hozzá

otthon

2007. jún 02.

61 év, 61 kilométer, 61 dézsányi esővíz

írta: korbelygyorgy
61 év, 61 kilométer, 61 dézsányi esővíz

Még ha nyögvenyelősen is indult, de megvolt a 61 kilométeres túra, r észletes beszámoló a Beolon, képek, videók holnap.

A nehéz indulás oka az eső volt, ami meglehetősen vadul kezdett el esni nem sokkal dél után. Ebéd után engedélyeztem magamnak egy kis alvást, s mivel úgy láttam, hogy nem is hagyja abba, a tervezett első ébresztő után folytattam a szundikálást. Kettőkor egy telefonhívás ébresztett: lesz-e indulás? A választ áthárítottam a projektfelelős tagtársra, viszont egy másik telefonhívás révén megtudtam: lesz indulás, csak egy kicsit később, mivel elállt az eső, igaz, brutális felhők gyülekeztek nyugat felé, amerre indulni készültünk. Rohamtempóbal felöltöztem (persze esőkabátot nem vittem), irány az Eötvös ...

Tovább Szólj hozzá

bringa oke

2007. máj 31.

Fontos mozgalmi közlemény!

írta: korbelygyorgy
Fontos mozgalmi közlemény!

2007. június 2-án (szombaton) 14 órától az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) valamint az Eötvös József Általános Iskola és Gimnázium ismét megrendezi a várossá nyílvánítás 61. évfordulójának tiszteletére a már hagyományos kerékpártúráját.
Jelentkezés az induláskor a helyszínen az Eötvös téren.

Ami mondjuk innen hiányzik, az az útvonal, de azt pontosan én sem tudom, csupán annyit, hogy a végállomás egy romtemplom valahol Békés és Csongrád megye határán (ezt ugyanis Misinszki kolléga, tag- és sporttárs szervezi). Viszont hasznos infó lehet, hogy az út egy része földút, ezért a szükséges műszaki és biztonsági előkészületeket (például tartalék belsőt, szerszámosládikát hozni, csavarokat ...

Tovább Szólj hozzá

bringa oke

2007. máj 30.

A jó gazda gondossága

írta: korbelygyorgy
A jó gazda gondossága

Igen, igen, itt van a kutya elásva, vagy hogy klasszikusokkal éljünk, jelesül Besenyő nagypapával: itt van a kutya elesve. Végre valaki foglalkozik az üggyel, egész pontosan: a jelenséggel. Dunaújváros és a Hancook kapcsán figyeltek fel arra, hogy milyen bevált magyar szokás egy önkormányzati területet eladni magánszemélyek által tulajdonolt cégeknek, amelyek aztán busás haszonnal túladnak rajta.
Orosházán két ilyen nagy esetről tudunk: még a kilencvenes évekből a Profi áruház és a Jet (mára már Lukoil) benzinkút alatt húzódó terület, illetve ennél frissebb ügy a Tesco, amelynek elemzők szerint komoly része volt Fetser János polgármesteri széke elvesztésében.
Persze eszemben sincs prejudikálni, viszont egy-egy vizsgálat ...

Tovább Szólj hozzá

tesco profi hankook lukoil oroshaza

süti beállítások módosítása