Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. okt 26.

Szomorodni, avagy a tiszteletbeli hegyaljai

írta: korbelygyorgy
Szomorodni, avagy a tiszteletbeli hegyaljai

Teljesen jó érzés, hogy szinte tiszteletbeli tokajinak tekintenek ott , illetve a környéken élő barátaim, ma több felhívás is érkezett arra a tüntetésre, amit a Hujber(nem Feri, Ottó :))-féle erőmű ellen terveznek. Részletes infók a képre kattintva. Magáról a projektról elég sokat hallottam, téma volt nyáron a Zöld Sátorban és azóta is nyomon követem Hujber mester ténykedését országszerte.

Halkan és óvatosan jegyzem meg, hogy ugyanezen úriember a közelben, Medgyesegyházán is hasonló beruházásra készül, igaz, itt nyilvánvalóan kevesebb a vesztenivaló, azonban én az ottani döntéshozók helyében alaposan elolvasnám a hegyaljai zöldek felhívását...

Tovább Szólj hozzá

hegyalja hujber otto eromu

2007. okt 25.

Hosszú hétvége

írta: korbelygyorgy
Hosszú hétvége

A hosszú hétvége nagyobb része munkával telt - ennek okairól majd csak néhány óra múlva beszélhetek -, de azért jutott idő egy kis kultúrára is: sikerült alaposabban meghallgatnom Manu Chao új albumát, ami bizonyítja: zseniális ez a spanyol fickó.



És persze az új Belga is szuper, sokan persze fanyalognak, de engem a második, Jön a Gólem című lemezre emlékeztet, amin olyan örökbecsű nóták találhatók, mint az Az a baj, a Gyere, kislány gyere vagy a Politikus Boogie. Erről a lemezről még nem találtam videót, ezért egy klasszikust szedtem elő, amit igen nehéz überelni, de talán lehetséges.



Meg aztán Hír tévét is néztünk ám 22-én este. Az a helyzet, hogy nem nagyon szoktam nézni ezt a ...
Tovább Szólj hozzá

manu chao belga zavargasok

2007. okt 22.

Kolbász, Hobo, rock and roll

írta: korbelygyorgy
Kolbász, Hobo, rock and roll

Kezdjük viharsarki öntudattal, pozitív tanulságokkal: amilyen tuskó volt tavaly Hajós a kolbászfesztiválon, most olyan jó fej volt Hobo. Meg is volt a jutalma: az esti buli állítólag a csabai sportcsarnok eddig legnagyobb bulija volt, totális teltház, rock and roll, őrület. Tizenöttől hetvenig őrjöngött a jónép, a kolbász és a pia másodrangú kellékké silányult, a főszereplő maga a jó öreg Földes Laci bácsi lett a maga 63 évével.

A Beol-csapat egyébként jobban szerepelt, mint tavaly, bár rendkívül nehezen indult a dolog: csapattagcsere történt, ezt telefonon szerveztük, majd elkéstünk az előkészületek miatt, végül kiderült, hogy a húsdarálóhoz rossz hajtókart vittünk, így kellett némi logisztikai furfang ahhoz, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

beol hbb kolbaszfeszt

süti beállítások módosítása