2008. ápr 10.

Agóra

írta: korbelygyorgy
Agóra

Kisebbfajta kegyelmi állapottal ér fel az utóbbi egy-két nap: beteljesedik, amit az internetguruk a közösségi webről vizionálnak. Két eset is van, ami arra utal, hogy jó nyomon járunk, mármint a Beol, ahol egyébként 2006 április elseje, azaz valamivel több, mint két éve dolgozom.

Az egyik egy mezőberényi sztori: lemondott az összevont kultúrintézmény direktora, mindössze három hónapot bírt. Az erről szóló gyorshír, illetve a néhány órával később felkerült részletesebb infó rengeteg hozzászólást generált, több százat. Ezt nyilvánvalóan a helyi erők produkálták, több-kevesebb szenvedéllyel, olykor gyűlölettel, volt, hogy moderálandó posztokkal. Mindenesetre a polgi is nyomon követte a dolgot és éppen e bejegyzések hatására úgy döntött: szerdán a testületin az erről szóló napirendi pont ne zárt, hanem nyílt ülés keretében menjen.

Hasonló eset, ezúttal Lökösházán. Itt a polgármester halála miatt időközi választás lesz. Az indulók nevét tartalmazó cikk mellett ugyancsak egy brutális és forrongó kommenthullám alakult ki rövid időn belül: ma reggel másfél óráig tartott végigolvasni moderálandó bejegyzéseket keresve (nem sok volt, szerencsére) - nos, egy igazi agóra alakult ki, a demokrácia új dimenziója, a helyi lakosok többet megtudnak az öt jelöltről, mintha végigültek volna öt lakossági fórumot (hihihi, az egyik akart egy ötszereplős vitát, de nem jött össze - miért is tépnék a szájukat egy ócska kultúrházban, ha ott van a világháló :))

Szólj hozzá

mezőberény moderálás beol lökösháza