2008. ápr 14.

A Föld Napja

írta: korbelygyorgy
A Föld Napja

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) április 22-én ismét kerékpáros felvonulást rendez a Föld Napja tiszteletére. A 2005-ben alakult civil szervezet felhívására ezúttal a belvárosba tervezett kerékpárút menetvonalán tekernek a kerékpárosok.

Az OKÉ üdvözli, hogy egy sikeres pályázat által végre az orosházi belvárosban nagyszabású kerékpárút-építés kezdődik, ezáltal elhárul, vagy legalábbis minimálisra csökken a kerékpárosokat fenyegető balesetveszély. A szervezet korábban többször hangot adott a jelenlegi közlekedési helyzet tarthatatlanságának, ami a jelek szerint értő fülekre talált. Mindezek jegyében a földnapi felvonuláson a majdani kerékpárút menetvonalán haladnak (Eötvös tér - Rákóczi út - Táncsics utca - Lehet utca - Huba utca - Rákóczi út - Eötvös tér).


Nagyobb térképre váltás

Természetesen a Föld Napja eredeti tartalmára, a természet- és környezetvédelemre is felhívják a figyelmet, melyet ugyancsak kerékpáros felvonulással tesznek: április 22-én, kedden kora délután a Körös-Maros Nemzeti Park kardoskúti bemutatóhelyére indítanak túrát, melyen bárki részt vehet. Az oda-vissza mintegy harminc kilométeres túra végállomásán a nemzeti park munkatársa kalauzolja majd a földnapi túra résztvevőit.

A kardoskúti túra délután két órakor indul az Eötvös térről, míg a délutáni kerékpáros felvonulás résztvevőit is ide várják néhány órával később. A gyülekező fél hatkor lesz, majd hat órakor indul a menet, rendőri felvezetés mellett. Mivel az idén hétköznapra esik a Föld Napja, a szervezők a közlekedők megértését és türelmét kérik, illetve azt javasolják: aki teheti, gépkocsi helyett alternatív közlekedési eszközt használjon legalább ezen a napon.


Szólj hozzá

oke foldnapja