2008. jún 11.

Wifi

írta: korbelygyorgy
Wifi

Az utóbbi időben egyre több kellemes meglepetés ér wifi-ügyben: mindennemű keresés nélkül több helyen fel lehet fedezni szabad, azaz jelszóval nem védett elérést. Azaz: a mobilomon sürgősen bele akarok nézni a mailboxomba, teszek a próbát és jééé, nincs szükség szolgáltatóm adatátviteli szolgáltatására, mert találok szabad wifi-elérést. Az egyik hely például a piactér, ahol a Sziget kocsma nyomja a wifit, meg van még egy, ami most hirtelen nem jut eszembe. Mindenesetre nem ártana összegyűjteni ezeket a helyeket - azt már javasolni sem merem biztonsági okokból, hogy aki teheti, szabadítsa fel a sajátját, én sem teszem például itt a Nefelejcs utcán, bár valószínűleg túl nagy igény sem lenne rá. Meg aztán háziinformatikusom, D. Zoli is kiakadna rendesen :)

Mivel azonban egyre többen hordják magukkal az irodájukat, s majdnem minden laptop alapértelmezésben látja a wifit, illetve egyre több telefon is wlan-képes, így már nem csak egy szűk techno-kisebbség igényéről van szó.

Úgyhogy induljon a gyűjtés: aki ismer olyan helyet Orosházán, ahol ingyenes wifi vehető igénybe, az kommentelje be a helyszínt. Ezzel nem csak a hatékonyabb - és költségkímélőbb - kommunikációt segíthetjük elő, hanem talán ösztönözhetjük a köz- és gazdasági szférát újabb hotspotok felállítására.

Szólj hozzá

wifi orosháza