2008. nov 27.

Egy hét Google nélkül

írta: korbelygyorgy
Egy hét Google nélkül

Természetesen eszemben sincs napi munkám során lemondani a kaliforniai fiúk találmányairól, azt hiszem, meg is szűnnék létezni Gmail, Google Docs, Reader, Analitics, Calendar, Maps és persze a jó öreg kereső nélkül. (És remélem, hamarosan az Android nélkül sem, de ehhez az kell, hogy egyáltalán legyenek ilyen mobilok elérhető áron és persze nem csak egy szolgáltatónál).

Viszont több kolléga beszólásai nyomán egy kísérletre szántam el magam. Print társlapunk, a Békés Megyei Hírlap minden nap az utolsó oldalon közöl technológiai híreket, amelyeket a mi csapatunk szerkeszt, gyakorlatilag napi két it-infóról van szó. A félig-meddig vicces beszólások is innen erednek: mennyit fizet a Google nektek ezért? Ugyanis jelenleg gyakorlatilag minden napra jut egy komolyabb bejelentés a keresőcégtől, amik megítélésünk szerint fontosak, így ott a helyük a Világháló rovatban.


Az én kísérletem ennek nyomán: lehet-e úgy it-híreket szerkeszteni, hogy egy hétig egy szót sem írunk a Google-ról, illetve a portfóliójába tartozó alkalmazásokról, beleértve a YouTube-ot és más kedvenceket.

Természetesen lehet, de kérdés, milyen lesz ez. Majd meglátjuk. 

Szólj hozzá

google békés megyei hírlap