Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. máj 09.

Még valami

írta: korbelygyorgy
Még valami

Ezt elfelejtettem az este feltenni, pedig ezzel piszmogtam legtovább. Emlék az utókornak.

Egyébként mindenki nyilvánvaló tényként kezeli, hogy az utolsó pillanatban maga Kövér László rendelte el ezt a fordulatot - mármint az önfeloszlatás elhalasztását - merthogy tartott tőle, hogy rosszul jön ki a sztoriból a Fidesz - igaz, így is rosszul jött ki. Mindenesetre ezt a felvetést tegnap Dancsó cáfolta az ülés után, pedig nem hivatalosan kérdeztem, igaz, nagy valószínűséggel privátban sem mondott volna mást, ha igaz a dolog, ha nem. Viszont más, kézzelfoghatóbb magyarázatot nehéz adni a dologra. (Vicces mellékszál: kora délután megjelent a Hír Tv stábja, majd egyszer csak gondoltak egyet és még a megelőző napirendi pontoknál ...

Tovább Szólj hozzá

mszp fidesz orosháza varga zoltán dancsó józsef németh béla önfeloszlatás

2008. máj 08.

Papírgalaxis

írta: korbelygyorgy
Papírgalaxis

Ezen a héten valahogy elmerültem a papíralapú galaxisban, gyakorlatilag hat könyvbemutatón vettem részt, igaz, két rendezvény keretében. Ma este a Jelen című antológia mellett Sass Ervin verseskötetét és két Interreg-kötetet mutattak be. A Jelenről már írtam (első és utolsó Faludy-visszaemlékezésem van benne). Ami kuriózum, hogy fel is olvastak egy részletet a végéből, egész pontosan Birki Erika hangja hallatszik, annyira nem jól látható, mert ülve vettem fel a videót, nem akartam látványosan egofilmezni. Nem is vágtam, konvertáltam, úgy töltöttem fel, ahogy a mobilomról leszedtem, mp4-ben.

 

Tovább Szólj hozzá

jelen oroshaza sass ervin

2008. máj 08.

Dögkeselyűk a város felett

írta: korbelygyorgy
Dögkeselyűk a város felett

Egy néhány órája még teljesen ismeretlen alkalmazást teszteltünk élesben ma. Ez volt az Önfeloszlatás Online, persze a végén kiderül, hogy szó sem volt Önfeloszlatásról. Mindenek előtt köszönet Pollnernek, hogy felhívta a Médiablogon a figyelmet erre a szuper webkettes dologra (mi azért csak web másfél voltunk, mert közvetlenül nem engedtük be a csetelőket, csak a megszokott komment rovatot engedélyeztük), Szabó kollégának, amiért kiváló háttérsegítséget nyújtott, illetve rávett engem, az óvatos duhajt, hogy hagyjuk a francba az alaposabb tesztelést, menni fog ez. Működött, a jelek szerint sikeresen, sokan jelezték, hogy élvezik: nem kell folyamatosan frissíteni, hanem hang figyelmeztet az azonnal megjelenő új bejegyzésre. A ...

Tovább Szólj hozzá

mszp fidesz molnár béla németh béla oroshaza dancso

2008. máj 07.

Nagy öregek II.

írta: korbelygyorgy
Nagy öregek II.

Most elmarad a tudósítás, meg a szubjektív beszámoló is, kellemes másfél óra volt a délutáni békéscsabai könyvbemutató: Kőváry E. Péter és Sarusi Mihály jó fejek voltak, beszélgettem egy jót, bár keveset Kiss Ottóval és a bulvárszektor is örülhet, mert celeb is volt az eseményen: Gryllus Dorka, aki egyébként unokahúga Kőváry Péternek.

Meg is vásároltam volt főszerkesztőm, Kőváry Péter új kötetét, amely a Népszabadságban az utóbbi években megjelent tárcanovelláit tartalmazza.  Dedikáltattam is természetesen, de kevés szót váltottunk, csupán annyit, hogy most mit csinálok. A pódiumbeszélgetés közben sok epizód ugrott be abból a nyolc évből, amit egy szerkesztőségben töltöttünk és azt hiszem, a mai napig ...

Tovább Szólj hozzá

kovary peter sarusi mihaly

2008. máj 07.

A mi kis ügyeink

írta: korbelygyorgy
A mi kis ügyeink

Egy történet, amelyben csak negatív hősök vannak - nos, ez a jelenlegi orosházi közélet. Annak idején, amikor még volt időm mélyebben blogolni, illetve ide koncentrálódott a zsibvásár a fórumba - amiket persze nem bánok, hogy így lett, mert terhes volt nekem a megmondóhely státusz, én csak egy normális blogot szerettem volna.... -, egy puha, helyi putyinos puha diktatúra volt a városban, most pedig ezt sírják vissza a népek. Azt ugyanis jobban viselik, mint a káoszt.

Akit picit is érdekel a téma, az tudja, hogy reggel/délelőtt önfeloszlatás, kimondott-kimondatlan nagykoalícióban, aztán uccu neki a még nagyobb bizonytalanság. Időközi választás lesz három hónapon belül mind a polgármesteri székért, mind a mandátumokért.

Ha lenne ...

Tovább Szólj hozzá

oroshaza fetser nemethbela

2008. máj 06.

Benne leszek a.... Jeleeeenben

írta: korbelygyorgy
Benne leszek a.... Jeleeeenben

No, ez egy kultúrhét lesz, így Pünkösd előtt: csütörtökön a Jelen című almanachot mutatják be az orosházi Város Képtárban. Igen, azt, amibe még 2006-ban adtam le egy kéziratot, mégpedig Faludy Gyuri bácsiról - amikor még friss volt a halálhír és jobb híján néhány személyes élményt idéztem fel benne. Gyorsan elő is kerestem, a bővített verzió ugyanis a Beolon is megjelent:

Első rész

Második rész

Állítólag felolvasás is lesz, a második rész utolsó szakaszát olvassa majd fel egy ifjú tehetség csütörtök este hat óra után. 

Tovább Szólj hozzá

faludy orosháza jelen

2008. máj 06.

Nagy öregek a könyvtárban: Kőváry és Sarusi könyvbemutatója

írta: korbelygyorgy
Nagy öregek a könyvtárban: Kőváry és Sarusi könyvbemutatója

Egy másik ex-kolléga, egész pontosan ex-főnök: Kőváry E. Péter Sarusi Mihállyal együtt tart könyvbemutatót a békéscsabai megyei könyvtárban, szerdán este hat órakor. Péter alapító-főszerkesztője volt a Békés Megyei Napnak, rengeteget tanultam tőle, s bár a szerepét sokan megkérdőjelezik a lap dicstelen megszűnésében, én nem tartom őt felelősnek a történtekért. Egyébként lehet, hogy többeknek úgy többet mond a neve, hogy Neo-papa, azaz a Neo-énekes Kőváry Péter édesapjáról van szó.

Sarusi Mihály, a másik nagy öreg pedig hosszú évtizedekig élt Békéscsabán, az MTI tudósítójaként dolgozott, de emellett szépirodalmi munkássága is számot tevő (akárcsak Péternek, bár ő tényleg elsősorban újságíróként ismert). ...

Tovább Szólj hozzá

kőváry békés megyei nap sarusi

2008. máj 05.

Haász kolléga bojkottja

írta: korbelygyorgy
Haász kolléga bojkottja

Nagy élvezettel olvasom Haász ex-kolléga (a Békés Megyei Napnál koptattuk együtt a billentyűzetet) kínai bojkottos anyagait az Indexen. Izgalmas téma, korábban én is eljátszottam a gondolattal egy-kétszer, de hamar feladtam. Úgy látom, János kitartóbb, drukkolok neki és várom a folytatást - bár éppen a bojkott miatt most nem tudja olvasni ezeket a sorokat, de azért én innen biztatom: mutass rá napjaink legellentmondásosabb szitujára. S csak azért is: szabadságot Tibetnek!

 

 

 

 

Tovább Szólj hozzá

index bojkott kina haasz janos

süti beállítások módosítása