Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. okt 19.

Búcsú, bringa, blog

írta: korbelygyorgy
Búcsú, bringa, blog

Remélem, nem évadzáróként, mindenesetre ma sikerült egy közel negyven kilométeres túrát megtennem, a szokásos közepes kör:Orosháza, Nagyszénás, Gádoros, Orosháza. Az idő nagyon kellemes volt, igaz, Gádorostól szembe széllel kellett megküzdenem.

Délután pedig egy kultikus hely: a gyereket kivittem a csorvási búcsúba, mely ebben a kategóriában viszonylag egyedülálló, ilyenkor gyakorlatilag a hatezres kisváros létszáma megsokszorozódik, persze elsősorban csorvásiakkal, olyanokkal, akik elszármaztak és búcskor pedig családlátogatnak.

Amúgy pedig tudom, tudom, ritkulnak a posztok, ennek ezer oka van, főleg munka, de talán felmentés lehet, hogy vadul dolgozunk a beolos blogrendszeren, illetve a Beologot közvetlenül mi írjuk és hát ...

Tovább Szólj hozzá

blog bringa beolog csorvási búcsú

2008. okt 16.

Jön az AC/DC!

írta: korbelygyorgy
Jön az AC/DC!

Annak örömére, hogy márciusban Budapesten koncertezik az AC/DC, az esti kutyasétához bekészítettem a mobilom lejátszójába a legfrissebb, Black Ice című lemezt.

Igazi déja vu kerített hatalmába: eszembe jutott, hogy 20-22 évvel ezelőtt, amikor megjelentek az első klasszikus walkmanok, vagy legalábbis elérhető áruk lett, Sashalom csendes utcáin kutyát sétáltattam és AC/DC-t hallgattam. Persze nyilván nem a Black Ice-t, hanem az akkor aktuális albumot vagy legalábbis azt, ami elérhető volt kazettán (úristen, hogy magyarázom majd el néhány év múlva a fiataloknak, hogy mi a fene is volt az az audiókazetta...)

Ezzel gyakorlatilag azt akartam mondani, hogy túl sokat nem változott az ausztrál banda, amely egyébként rockernek, nem rockernek ...

Tovább Szólj hozzá

rock acdc

2008. okt 13.

Tóth Károly nagykoalíciót akar

írta: korbelygyorgy
Tóth Károly nagykoalíciót akar

Hát igen, előbb-utóbb várható volt, hogy valaki kimondja: nagykoalíciót. Az eredeti ötleteiről ismert Tóth Károly, minden titkok tudója állt ezzel elő ma délután .

A nagykoalícióról már egy párszor kifejtettem a véleményem: az a baj vele, hogy a valódi választás lehetőségét veszik el az emberektől. Bár ugye most más a helyzet: kormánypárt-ellenzék összefüggésben is az a probléma, hogy nincs miből választani.

Az ilyen nagy összeborulás arra is alkalmas, hogy a szélen pihenő/bemelegítő kis pártokat segítse, hiszen egy kudarcos nagykoalíció után (siker ez esetben kizárva) onnan keresnek alternatívákat. Sajnos elkeseredett választók pedig nem a higgadt SZDSZ-t, MDF-et, Lehet Más a Politikát választanak, hanem...

...

Tovább Szólj hozzá

tóth károly nagykoalíció

süti beállítások módosítása