2009. aug 03.

Gépírástanfolyam: eredményhirdetés

írta: korbelygyorgy
Gépírástanfolyam: eredményhirdetés

Nem tudom, kilenc játékos sok-e vagy kevés egy blogos játékban, melynek főnyereménye egy 30 napos gépírástanfolyam, nagy valószínűséggel nem sok, de maga a nyeremény sem egy olyan tárgy, amit hazaviszünk ha kell, ha nem és majd lesz vele valami. Megtanulni tíz ujjal gépelni majdnem olyan, mint nyelvet tanulni, legalábbis eljutni az alapvető társalgási szintig.

A kérdéseket teljesen ad hoc raktam össze, abból indultam ki, hogy mivel ezen a blogon főként zenei és egyéb kulturális, valamint zöld és közéleti témák szerepelnek, a kérdések is legyenek ezzel kapcsolatosak.

Egyik nagy kedvencem, a Doors billentyűsét mindenki kitalálta, valóban Ray Manzarek volt a banda egyik motorja, majd később az örökség gondozója. Generációk alapkönyve, a Száz év magány szerzője már nem mindenkinek ugrott be ilyen pontosan, sokan egy másik spanyolajkú művésszel, Coelhóval azonosították a regényt.

S a legnagyobb kavart a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkárának meghatározása okozta. Mitagadás, beugrató kérdés volt, magam is csak azért tudom, mert a nyáron dolgoztam a KVVM-mel, így úgy ahogy képben vagyok, de más tárcák államtitkáraival belpolitikai témákkal rendszeresen foglalkozó szerkesztőként sem vagyok tisztában. Szóval nem járt messze az igazságtól, aki Szabó Imrét írta be, de ez azért nem jó, mert ő a miniszter. Oláh Progresszív Lajos valóban volt államtitkár a zöldtárcánál, de már a közlekedési minisztériumban második ember. És végül a helyes válasz: Kling István.

A nyertes, aki minden válaszra helyesen válaszolt egy budapesti Kisvárosi blog-olvasó: Dragon Zoltán Zuglóból. Őt e-mailben értesítjük a nyeremény átvételének módjáról, sikeres gépelést kívánva neki tíz ujjal és természetesen másoknak is kettő, négy, hat és akárhány ujjal.

Szólj hozzá

játék gépírás