2009. aug 04.

Ficsor Ádám titkai

írta: korbelygyorgy
Ficsor Ádám titkai

Hívják vagy küldik? - ezt Baló György kérdezte a rádió (igen, a rádió, merthogy oda is dolgozik a jobbikos özvegy) reggeli műsorában Ficsor Ádámtól alig néhány hónapig tartó miniszteri ténykedése befejezése kapcsán.

Ennél találóbb megfogalmazás kevés ma működő riporternek jutna eszébe, úgyhogy le a kalappal Baló előtt, nem úgy fiatal hősünk előtt, aki a hírek szerint az MSZP kampányát fogja erősíteni, ezért válik meg nagynehezen kiharcolt posztjáról (talán emlékszik a nyájas olvasó, az ő bizottsági jóváhagyása tartott a legtovább).


 

A "hívják vagy küldik" (értsd: az MSZP nem tud élni az akkorra már harminc éves polzseni nélkül, avagy Bajnainak már terhes a kiscsávó a hatalomban) problématikáján túl számomra van egy szomorúbb olvasat is, ami valahogy így hangzik: menjél Ádi fiam, fusd át a titkos cuccokat, oszt ha megvan minden terhelő, nyomjuk a kampányt.

De remélem, ez csak pesszimista megközelítés, hogy is mondta Kósáné Kovács Magda? Nem elég tisztességesnek...

Mellesleg én elég keveset találkozom közéleti emberekkel, még helyiekkel sem sűrűn, de nincs egy hónapja, hogy Ficsor Ádámmal kezet fogtam és kísérgettem a Hegyalja Fesztiválon. A dolognak nem volt nagy médiavisszhangja, sőt semmilyen (titokminiszter titkos látogatása), az Új Magyarország Fejlesztési Terv Vidékfejlesztési Program standját nézte meg, aminek születésénél még kabinetfőnök korában FVM-szakállamtitkárként bábáskodott, aztán őgyelgett még egy kicsit a fesztiválon.

(A pontosításért és kiegészítésért köszönet F. S.barátomnak, illetve ezért a linkért is.)

Szólj hozzá

mszp kormány ficsor ádám