Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. aug 16.

Fizetős, nem fizetős?

írta: korbelygyorgy
Fizetős, nem fizetős?

Az elmúlt napokban, hetekben ismét napirendre került a fizetős-nemfizetős online tartalom ügye, egész idáig úgy látszott, hogy az ingyenesség válik alapértelmezéssé, ám alaposan felkavarta az állóvizet a híres médiamágnás, Rupert Murdoch , majd az Axel Springer konszern bejelentése . Itthon Doransky írt a napokban egy figyelemre méltó posztot a fizetős tartalom mellett, egészen újszerű megközelítésben. A témát később részletesen kifejtem terveim szerint, azonban ehhez szükség lenne egy kis olvasói visszaigazolásra.

Szóval te hogy vagy ezzel?

 


Tovább Szólj hozzá

online ujsagiras

2009. aug 16.

Nyírő András, Dögös Robi és a wifi falu

írta: korbelygyorgy
Nyírő András, Dögös Robi és a wifi falu

Kellemes vasárnap reggeli ténykedés az ügyelet nélküli Google Reader-böngészgetés, elsősorban az elmúlt egy hétben elmaradt kötelezők átfutása - így akadtam a Webisztánon HH Nyírő András-interjújára , amit a ifjabb korosztályoknak történelmi célzattal ajánlok, mindenki másnak pedig a tanulságok miatt.

Nyírő az abszolút hőskor emblematikus figurája volt, még az internet előtti időszakban multimédiás kiadványt készített többedmagával, majd az első magyar nyelvű online újság, az Internetto főszerkesztője volt, majd éppen tíz éve csapatával együtt megalapította az Indexet, miután az Internetto akkori tulajdonosával nézeteltérésük támadt. Az indexes korszak viszonylag rövid volt, jött a mobil tartalomszolgáltatás, majd ...

Tovább Szólj hozzá

internet nyírő andrás webisztán wifi falu

2009. aug 14.

Reszkess, Viharsarok!

írta: korbelygyorgy
Reszkess, Viharsarok!

Hosszú évek óta megfigyelhető jelenség - már napilapos tudósító koromban is így volt -, hogy ha elhúzok szabadságra, valami mindig történik szűkebb hazámban, vagyis abban a körzetben, ahol működöm. Néhány éve pedig - mióta az online médiavilágban működöm - az it világa rukkol elő valami érdekességgel, csak hogy ne legyen unalmas az élet nélkülem.

Most ahogy elnézem, ismét akad lokális médiaérdekesség: lezuhant egy néni a békéscsabai kórház ablakából , elfogták a békésszentandrási bankautomata-robbantókat , szatír borzolja a kedélyeket Békéscsabán, ma este pedig egy durvának tűnő balese t - mindez csak egy rövid lapszemle alatt.

Tavaly szeptember elejének nagy szenzációja a Chrome böngésző megjelenése volt, ami ...

Tovább Szólj hozzá

google reader nyaralás twitter erika chrome viharsarok

2009. aug 12.

Északnyugatról északkeletre

írta: korbelygyorgy
Északnyugatról északkeletre

Üdv a Palócföldről, Szécsényben egy városszéli házból jelentkezem. Többállomásos nyaralásunk második fele kezdődött meg ezzel, Sokorópátkáról egy huszáros akcióval Észak-Magyarországra érkeztünk.

Életemben először vagyok Szécsényben, annyit tudok róla, amit általános műveltségileg tudni lehet, no meg mindig Gusztos Péter jut eszembe, aki a híres szécsényi időközi választásról egyszer azt mondta egy társaságban valakinek: Szécsény az egy kőkatolikus város, egy SZDSZ-szavazó van csak, az is a nagyapám.

Az elmúlt két nap egyébként rendkívül sűrűn telt, volt benne vidámparkozás és fertőrákosi kirándulás, benne püspöki palota, városi nevezetességek, Fertő-tavi hajókirándulás. Eredetileg ez a keddi nap ...

Tovább Szólj hozzá

nyaralás vidámpark szécsény fertőrákos sokorópátka

2009. aug 10.

Hajnal Sokorón

írta: korbelygyorgy
Hajnal Sokorón

Hajnal a Sokoró Fogadó teraszán, sehol egy teremtett lélek, vagyis dehogynem, a recepciós odabent most csinálja a kávémat. Este sikerült korán bezuhannom az ágyba, most pedig nem akarom, hogy a család a motozásomra ébredjen, így kihasználom a viszonylag jó időt (bár az ég elég elborult), élvezem a csendet, és főleg azt, hogy a legfontosabb dolgom ennek a posztnak az összetákolása és ez is önkéntes...

Viszonylag simán utaztunk, az M5-ösön csíptünk meg egy félórás dugót, illetve az M0-n egy 10-15 perceset, érkezéskor pedig egy nagy lovasmuriba csöppentünk, amolyan Bogárzó Light volt a dolog, azaz az ottanihoz hasonló lovas arcok, csak minden kisebb és kevesebb, tekintve, hogy ahol a fogadónk van, egy lovasmajor Sokorópátka ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál nyaralás sokoró sokorópátka

süti beállítások módosítása