2009. aug 14.

Reszkess, Viharsarok!

írta: korbelygyorgy
Reszkess, Viharsarok!

Hosszú évek óta megfigyelhető jelenség - már napilapos tudósító koromban is így volt -, hogy ha elhúzok szabadságra, valami mindig történik szűkebb hazámban, vagyis abban a körzetben, ahol működöm. Néhány éve pedig - mióta az online médiavilágban működöm - az it világa rukkol elő valami érdekességgel, csak hogy ne legyen unalmas az élet nélkülem.

Most ahogy elnézem, ismét akad lokális médiaérdekesség: lezuhant egy néni a békéscsabai kórház ablakából, elfogták a békésszentandrási bankautomata-robbantókat, szatír borzolja a kedélyeket Békéscsabán, ma este pedig egy durvának tűnő baleset - mindez csak egy rövid lapszemle alatt.

Tavaly szeptember elejének nagy szenzációja a Chrome böngésző megjelenése volt, ami valójában nem lett akkora forradalom, aminek kinézett, mindenesetre én kedvelem és Firefox-szal kombinálva rendszeresen használom is. A bejelentés napjaiban éppen a Velencei-tónál nyaraltunk, esténként nem túl gyors mobilneten tesztelgettem a Google "csodafegyverét". Most ekkora jelentőségű fejlemény nincs, viszont én fontosnak tartom, hogy a Google Reader feedek mostmár megoszhatók a legfontosabb közösségi helyeken, így a Facebookon, Twitteren, Tumblr-en, Del.icio.us-on. Erre korábban is volt lehetőség, az úgynevezett Greasemonkey kiegészítő segítségével, de ez csak a Firefoxban működött.

Meg hát van egy személyes it-szenzáció is: szegény Erika a közel egyhetes nyaralás alatt egy kicsit megelégelhette a Twitter-lázt és ma este ő is regisztrált, úgyhogy követhetők az ő csiripjei is, ha már a blogját felfüggesztette időzavarbeli és összeférhetetlenségi okok miatt. Nem tudni, az ő filosz beállítódásának mennyire jön be a 140 karakteres mikroposztokból álló mikroblogolás (tegnap este elég termékenynek bizonyult), mindenesetre itt lehet őt követni.

 


 

A szabadságnak gyakorlatilag vége, igyekeztük a rendelkezésünkre álló időt a legtartalmasabbá tenni, talán túlontúl is mozgalmas lett az elmúlt hat nap, de tovább ismétlem magam: az aktív pihenés sokkal hasznosabb a henyélésnél.

De reggel reszkess, Viharsarok, megyünk!

Szólj hozzá

google reader nyaralás twitter erika chrome viharsarok