Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. dec 25.

Istentisztelet 2.0

írta: korbelygyorgy
Istentisztelet 2.0

Nem vagyok templombajáró, ha kérdezik, a "maga módján vallásos" rovatot jelölöm be, ma viszont családi kötelezettségből vettem részt a szarvasi Ótemplom istentiszteletén: ugyanitt búcsúztatták egy évvel ezelőtt édesanyámat, így a gyászév leteltével apámmal ismét elmentünk a szarvasi evangélikus gyülekezet karácsonyi istentiszteletére, ahol nagy örömömre most is Lázár Zsolt barátom volt az egyik szolgáló lelkész.

A templomi etikett viszonylag merev dolog, azonban úgy gondoltam, nem lesz blaszfémia, ha a mobilomról még az esemény megkezdése előtt kinyomok egy twitet, hiszen ez kedvenc mikroblogunk lényege: hol vagy, mit csinálsz most?

Aztán rájöttem, hogy gyakorlatilag a tech forradalmat nem én csináltam a templomban, hanem ...

Tovább Szólj hozzá

prezentáció templom evangélikus twitter lázár zsolt

2009. dec 22.

Ne csomagojjá be

írta: korbelygyorgy
Ne csomagojjá be

Ezzel a csengőhanggal ma már sikerült kiakasztani néhány kollégát, gondolom, lesznek még egy páran, akik kíváncsian felfigyelnek a karácsonyi harang és a motoros fűrész disszonanciájára.

Nos, a Necsomagolj kampány része ez a csenghang, mint ahogy sok más érdekesség is, ami a honlapon található. A lényeg pedig: holnapután este ne papírba csomagolva nyújtsd át az ajándékodat, hanem csak egy szalaggal átkötve, mivel ezzel is fákat menthetsz meg...

 



Stop wrapping by  user5609919

Tovább Szólj hozzá

környezetvédelem necsomagolj

2009. dec 22.

SP, a twitterarc

írta: korbelygyorgy
SP, a twitterarc

SP nyerte meg a Yamm.hu twitterarcversenyét - no, ez olyan mondat, ami tavaly ilyenkor a nyerte és a twitter kivételével nem sokat mondott volna nekem és még nagyon sokaknak.

De a megfejtés mára világos: SP (Éder Krisztián) egy fiatal tinisztár, akinek a nevét én is csak néhány hete hallottam először, amikor fellépett valami helyi plázabulin és a célcsoport őrjöngött érte.

A Yamm.hu pedig egy szintén közelmúltban indult szolgáltatás, ami egész komoly célokkal vágott neki a Twitter népszerűsítésébe és mitagadás, ezt sikeresen is csinálja. Mindjárt itt van a misszió fő sodrása: bemutatja a twitterező hírességeket, akik közt van egyébként normális, szalonképes művész is és persze ott vannak a média által generált alkalmi ...

Tovább Szólj hozzá

twitter sp twitterarcverseny yammhu

2009. dec 21.

Hótúra Baranyán, Tolnán, Bács-Kiskunon és Csongrádon át

írta: korbelygyorgy
Hótúra Baranyán, Tolnán, Bács-Kiskunon és Csongrádon át

Lehet, hogy a koppenhágai eredménnyel lett elégedetlen az ég, mindenesetre szombaton délután Pécsett ért bennünket a később országossá váló havazás kezdete. Erika ugyanis letudott három vizsgát, én pedig elkísértem, pont az időjárás viszontagságait némileg enyhítendő.

A nap jól is indult: sima út oda, Erika hamar letudta a vizsgákat, én az Árkádban youppie-skodtam addig, majd jött a feketeleves. Én szerencsére ilyen időben tanultam vezetni néhány évtizede (hehe, érdekes, egy jó öreg Skoda 120-ason), türelmes sofőr is vagyok, így nem okozott gondot a 40-50-60-as tempóban történő csúszkálás Pécstől Békéscsabáig, viszont hazaérve rendkívül jólesett az a pohár pálinka, ami részben az én pálinkám is is, hiszen benne van ...

Tovább Szólj hozzá

baranya twitter erika hóhelyzet

süti beállítások módosítása