2010. jún 14.

Bréking: Domokost jelölik az ÁSZ elnökének

írta: korbelygyorgy
Bréking: Domokost jelölik az ÁSZ elnökének

Alaposan felbolydult itt a közélet, ismét lesz Békés megyei nagy emberünk. A friss hírek szerint a Fidesz - egyébként hódmezővásárhelyi illetőségű - frakcióvezetője bejelentette, hogy a Békés megyei közgyűlés jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót jelölik az Állami Számvevőszék élére.

Nem is ez igazán az érdekes, legalábbis itt a végeken, tételezzük fel, hogy szakmai döntésről van szó, hanem a dolog várható utóélete: az ÁSZ-elnökség összeférhetetlen mind a megyei elnökséggel, mind az országgyűlési képviselőséggel, így új arcok bukkannak fel.

A hírek szerint Erdős Norbert, a békési körzet hiperaktív képviselője lesz a megyei közgyűlés elnöke, míg Szarvason országgyűlési választásokat tartanak - várhatóan a jó nagy kánikulában -, erről pedig olyan mendemondák keringenek, hogy Dankó Bélát, Kondoros ugyancsak erősember polgármesterét indítja a Fidesz.

Nem is rossz kis teszt két választás között lemérni, hogy ki hogy áll népszerűséggel, bár ez is csalóka dolog, hiszen a szarvasi eredmények sok esetben eltérnek az átlagtól, például ott korábban is rendkívül magas volt a Jobbik támogatottsága, az MSZP-é pedig az országosnál is alacsonyabb.

 

Szólj hozzá

szarvas állami számvevőszék domokos lászló erdős norbert