2010. júl 10.

Újra összeállhatna Békéscsaba leghíresebb zenekara...

írta: korbelygyorgy
Újra összeállhatna Békéscsaba leghíresebb zenekara...

Hasonlóképpen érzek, mint a Monobscrubite blog szerzője valamivel több mint két évvel ezelőtt: húsz év távlata után ismét Nihilt hallgatok és úgy látom, igazi érték volt ez a zene, ami akkor az elmegy kategóriába került, de így utólag: zseniális vagy ahhoz közeli.

A Nihilről meglehetősen kevés infó lelhető fel a neten, marad tehát az emlékezés, talán az 1990-es évek még tisztán megvannak. Három koncertre emlékszem, egyszer a békéscsabai Narancs klubban, egyszer az Ifiházban, egyszer pedig Pécsett - nem röhög -, a 92-es Fidesz-konkresszus kísérőeseményén láttam őket.

Meg volt egy kazetta, amit elég sokat hallgattam ebben az időszakban, koncertfelvétel, eltűnt természetesen a többivel, viszont néhány hete sikerült digitalizált stúdiófelvételeket szerezem és mostanában ezt is hallgatom.

Az énekest Povázsay Szilárdnak hívták, akivel felületesen ismertük is egymást, de most nem ismerném meg az utcán, pedig tudom, hogy Békéscsabán él, ugyanis a közelmúltban gitárosként mutatkozott be az Orszlán zenekar tagjaként.

Fotó: Such Tamás, Forrás: Hír6

Sajnos az említett koncerten nem voltam ott, nem is tudtam róla, mindenesetre figyelemre méltó, hogy két volt nihiles is aktív muzsikus lett ismét. Ez azért is fontos lehet, hogy talán egyszer ismét összeáll a banda, amely - és most visszautalok a bevezetőben idézett blogra - talán egy kicsit túlzás, hogy az FO mellett a leghallgathatóbb darkwave csapat volt, mindenesetre ott lett volna a helye az élvonalban.

Ha valaki feldolgozná a Nihil-sztorit, hálás lennék érte, talán az utókor is meghálálná. Addig marad a zene, például ez...

 

06 ARROL ALMODOM by korbely

 

...vagy ez....

 

09 TETOVA TANC by korbely

Szólj hozzá

nihil fidesz dark