Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. ápr 04.

Hosszú hétvége két lábon, két és négy keréken

írta: korbelygyorgy
Hosszú hétvége két lábon, két és négy keréken

Trabanttal indultam mai bringatúrámra, vagyishát bringával, de Trabant szólt (aztán Korai Öröm, Egyetleneim filmzene válogatás, Quimby Ajajaj, végül CSI soundrack).

Az úti cél Vésztő-Mágor volt, összekövetve egy családi kirándulásra, bár családom négy keréken tette meg az utat. Vésztő-Mágor egyébként nagyon kellemes hely, egyszer már voltunk ott, de akkor egy augusztus 20-ai népünnepély volt, most viszont csak néhány sonkát faló, piknikelő család (voltak, akik bográcsost főztek, de ez emelte a hely báját), ezért teljesen bensőséges volt a dolog, filléres árakkal, kedves parkolójegyes, tárlatvezető és büfés nénikkel.

A tekerés alapvetően jól esett, leszámítva a második részt, az ugyanis szinte végig szembe széllel ...

Tovább Szólj hozzá

kirándulás bringa nemzeti park vésztő mágor

2010. ápr 02.

A Kispál feloszlása: egy legenda vége - vagy kezdete?

írta: korbelygyorgy
A Kispál feloszlása: egy legenda vége - vagy kezdete?

Nem volt nehéz kitalálni, hogy melyik zenekarról lehet szó, amikor a Lángoló Gitárok feldobta egy Sziget-infó alapján, hogy melyik lesz az a zenekar, amelyik a Sziget - nulladik napján feloszlik, Lovasi ugyanis már évek óta lebegteti, hogy ha nem sikerül megújulnia a Kispál és a Borznak, akkor vége a történetnek.

Az esetről elég részletes cikket ír a pécsi Bama.hu, amit mi is átvettünk , s a média általánosságban a vezető hírek közt tálalta a sztorit - nem csak azért, mert  a búcsúkoncert a Sziget egyik attrakciója lesz, hanem azért is, mert alanyi jogon sokakat érdekel Lovasi és az ő zenekara és talán nem csak a Kossuth-díj kapcsán.

Első felindulásomban egy nekrológot ígértem a Twitteren , de nem nagyon állnék be abba a sorba, ...

Tovább Szólj hozzá

lovasi kossuth díj kispal

2010. ápr 02.

A kutya vacsorája 2.

írta: korbelygyorgy
A kutya vacsorája 2.

Jelentem, a kutya jóllakott, a csont megmaradt - hát ja, ez elég erőltetett, de ez a lényeg: remek volt a rádiófelvétel, olyan érzés, mintha a nappaliba cuccolna be egy remek zenekar - merthogy A kutya vacsorája szerintem az - és csak neked és a barátaidnak játszana.

Délelőtt Köles István Juniorral és nagyobbik fiával mentünk fel kocsival, a felvételig volt annyi időm, hogy meglátogassam végre Tóth Norbi barátomat, aki az elmúlt esztendőkben galériatulajdonos lett és meghatározója a kortárs képzőművészet fősodrának.

Nagyon jót beszélgettünk, szerencsére azon kevés, hosszú évek után történő találkozások egyike volt ez, amikor van miről beszélgetni. Simán felvettük a fonalat, pedig sok év (talán másfél évtized, ha nem ...

Tovább Szólj hozzá

budapest mr2 a kutya vacsorája

2010. ápr 01.

A Kutya Vacsorája

írta: korbelygyorgy
A Kutya Vacsorája

Ma kulissza-nap van: délelőtt irány Budapest, este egy néző leszek a lehetséges 35-ből az MR2 Akusztik felvételén. Ezúttal a Kutya vacsorája játszik, melynek egyik tagja, Köles István Jr. Békéscsabán él és neki köszönhetem ezt a lehetőséget, mármint hogy belülröl látok egy ilyen felvételt és vele is utazom oda meg vissza.

A banda egyébként számomra kedves zenét játszik, elsősorban arról nevezetes, hogy a Quimby ütős csapata alkotja a gerincét, de sok más neves muzsikus tagja ennek formációnak.

Az élményanyagból alapvetően valami riportféle készül online és print verzióban, de ha tudok, természetesen Twitteren is igyekszem átadni az akusztikus fílinget.

Tovább Szólj hozzá

mr2 a kutya vacsorája akusztik

2010. már 31.

Hegyaljás előkészületek

írta: korbelygyorgy
Hegyaljás előkészületek

Ma kijött az első sajtóközlemény, ennek jegyében én is lélekben felkészültem az idei szezonra. Először is az utoljára - eléggé el nem ítélhető módon - októberben frissített blogra szegeltem ki a Próbakős kollégák szövegét, majd a Hegyalja-twitteren végeztem el egy nagyon fontos közösségi feladatot: visszakövettem az eddig feliratkozott 174 júzer azon halmazát, akikről feltételezhető, hogy valós személyek.

Az idén ugyancsak a civil szektorban mozgok, egész pontosan a Zöld Sátorban, ami az idén különösen nehéz feladat lesz a választások miatt. Ami nem azt jelenti, hogy politikusokkal töltenénk meg a pódiumot négy napon keresztül, hanem arról, hogy a zöld ügyek nagy részét meghatározza a politika, kivételt talán csak a ...

Tovább Szólj hozzá

motorhead hegyalja zöld színpad

süti beállítások módosítása