Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. sze 05.

Blueskerti parti

írta: korbelygyorgy
Blueskerti parti

Szeretem a bluest, de nem vagyok fanatikus bluesrajongó, szemben korosztályom nem egy képviselőjével, akik szerint nagyjából itt kezdődik és fejeződik be a zene. Igaz, a mi bluesélményeink nem is olyanok, mint nyugati kortársainké, akik nem egy kétméteres, medvehangú, darabos mozgású énekestől hallottak először erről a műfajról, hanem mindig is ott volt velük.

Éppen ezért figyelem szimpátiával a Csabai Csípős Bluesklub törekvéseit évek óta, egyrészt az Elefántbéli kocsmabulikat, másrészt az olyan eseményeket, mint a tegnap esti Csabai Blueskert, melynek az Előre-pálya adott otthont.

Mint a neve is mutatja, a klub ad a gasztroérzésnek is, például tegnap nem belépőt szedtek, hanem ötszáz (!) forintos tombolát árultak, amely egyben ...

Tovább Szólj hozzá

blues borsodi blue blueskert

2010. sze 04.

Telekgerendás, a rekorder hét polgármesterjelölttel

írta: korbelygyorgy
Telekgerendás, a rekorder hét polgármesterjelölttel

Mivel már néhány hete hivatalosan is telekgerendási lakosok vagyunk, az volt a terv, hogy október 3-án szép kulturáltan elmegyünk az egyetlen választási körzetbe és leadunk egy álmos szavazatot.

Én személy szerint két rontottra gondoltam, ami ugyebár nem túl szép dolog, de az még nagyobb kreténség lenne, ha olyanra szavaznék szolgai módon, akit egyáltalán nem ismerek, még képről sem (Medvegy Mihályné polgármester), nem beszélve a jelöltekről. A megyei listán pedig keresek egy számomra szimpatikus pártot és arra ikszelek (na, vajon kire gondolok, ha Fidesz, MSZP és Jobbik kizárva? :))

Ehhez képest ma reggel olvasom a vicces hírt , hogy a mi kis falunk rekorder a megyében: hét, azaz HÉT polgármesterjelölt van, ami 1600 lakos esetében ...

Tovább Szólj hozzá

telekgerendás

2010. sze 03.

Arany(os) blogok a Viharsarokból

írta: korbelygyorgy
Arany(os) blogok a Viharsarokból

A Goldenblog tegnapi díjátadóján két olyan blog is előkelő helyen szerepelt, amelynek szerzője kötődik Békés megyéhez, egész pontosan itt is él: Balogh Tsabeeka Csaba békéscsabai - ő az IT-kategória első helyezettje -, Hartay Csaba pedig szarvasi.

Hartay Viharsarki kattintós című blogja a komplex kategóriában lett kilencedik, ami azt jelenti, hogy a döntőben is szorosan az élmezőnyben maradt. Ráadásul Hartay blogja a mi kutyánk kölyke, vagyis az egyik Beol-blogról van szó.

Ezen kívül más blogok is szerepeltek az idei, 2005-ös versenyben, melyek nem jutottak el ugyan a döntőig, de sokan észrevették őket, így megkapták azt a motivációt, ami a folyamatossághoz, megújuláshoz szükséges.

Grat mindenkinek, blogoljatok minél többen, ...

Tovább Szólj hozzá

goldenblog tsabeeka hartay

2010. sze 01.

Faludy 100

írta: korbelygyorgy
Faludy 100

 

A tabi Rudnay Gyula Szakközépiskolában évente megrendezésre kerülő Faludy-szavalóverseny eddigi győztesei:
Birkás Kinga (a Somogy Megyei Önkormányzat Perczel Mór Gimnáziuma): Haláltánc – ballada
Szalai Julianna (Jaschik Álmos Művészeti Szakképző Iskola, Budapest): A sivatag
Tatai Gergő  (Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Dráva Völgye Középiskolája, Barcs): József Attila temetése
Hobó, Deák Bill Gyula, Kubik Anna, Turek Miklós, Gerendás Péter, Lukács Sándor, Székhelyi József, Molnár Piroska, F.Dőry Magdolna, Farkasházy Tivadar, Galkó Balázs, Palya Bea, Kálloy Molnár Péter, Tihanyi László

Öt éve még én kérdeztem Faludy Györgyöt a százéves József Attiláról, most pedig négy évvel halála után rá ...

Tovább Szólj hozzá

faludy

2010. sze 01.

Átverős falusi honlap

írta: korbelygyorgy
Átverős falusi honlap

Ügyet kellene intéznem egy kis békési községben, egy napja eldobtam egy emilt, semmi válasz. Ezért 24 óra elteltével itt az ideje a telefonálásnak, ismét csak a honlapra megyek, a kapcsolat menüben meg is találom, amit keresek.

Erre amint ütöm be mobilomba a jegyző számát, egyre gyanúsabb a dolog: 12345 és így tovább. Nézem a többit (és nézd meg te is)  és lám, a többi telefonszám is fantomszám.

Fasza: ki és hány millát nyalt fel ezért a félmunkáért????

Tovább Szólj hozzá

örménykút önkormányzati honlapok

2010. aug 30.

Gömbös Gyula orosházi díszpolgársága - poszt helyett jegyzettéma

írta: korbelygyorgy
Gömbös Gyula orosházi díszpolgársága - poszt helyett jegyzettéma

 

Gömbösözés
és biszkuzás
Már megint nem a lényegre koncentrálnak - hallom és olvasom az orosházi hangokat személyesen, telefonon, e-mailen és persze a cikkhozzászólások, twitter-bejegyzések, közösségi portálos kommentek között.
Egy álmos kisváros többnyire nem esélyes, hogy országos hír legyen, péntek reggel még senki nem gondolta, hogy MTI-hír, Index-címlap és több oldalas Google-találat lesz egy ártatlannak vélt előterjesztés.
Holott az előterjesztés csak fiskális szemmel volt ártatlan: a város díszpolgárairól szóló kötet előző kiadásában az szerepel, hogy az 1932-ben díszpolgári címet kapott hadügyminiszter, Gömbös Gyula méltatlanná vált a rangos elismerésre. Most készülőben a második kiadás, a ...
Tovább Szólj hozzá

orosháza gömbös gyula

süti beállítások módosítása