Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. feb 07.

Évértékelők hétvégéje - ennyire futotta

írta: korbelygyorgy
Évértékelők hétvégéje - ennyire futotta

Kissé restelkedem, mert nem sokra futotta, s bár a Twitteren kaptam jónéhány hasznos tippet, milyen irányba bonthatnám ki hétfői BMH-jegyzetemet az Orbán-beszédről, lényegében megmaradtam a bevált paneleknél: 1. nem igaz, hogy a politika nem érdekli az embereket 2. más a politika és a más a valóság.

Szóval nélkülözi az eredeti felvetéseket, az eredeti válaszokat a publicisztika, enyhítő körülmények viszont: 1. 1550-1600 karakter nem sokra elég, 2. túl kevés az idő, a leadási kényszer meg elég nyomasztó, különösen, ha Beol-ügyeletes az ember, miközben heti szerkesztői teendőire készül, azaz heti tervet készít.

Szóval ez lett a produktum:

 

Évértékelők hétvégéje
Ki mondta, hogy elfásultunk a politika iránt? Bárki is ...
Tovább Szólj hozzá

jegyzet orbán viktor békés megyei hírlap

2010. feb 05.

Nézzük együtt az Orbán-beszédet

írta: korbelygyorgy
Nézzük együtt az Orbán-beszédet

No nem azért, hogy popcornt rágcsálva együtt rajongjunk, hanem hogy teszteljük a Virgo projektjét...

 

 

Tovább Szólj hozzá

virgo orbán évértékelő

2010. feb 05.

Szolidaritás a cigibloggal

írta: korbelygyorgy
Szolidaritás a cigibloggal

Igen, dohányzom, és ettől nem vagyok másodrendű állampolgár (vagy nem ettől, hehehe), még hogyha mostanában ezt a cselekvést, szenvedélyt, akármit próbálják egyesek beállítani a legsúlyosabb emberiségellenes bűntettnek.

Létezett (létezik) egy cigiblog a Blog.hu-n , melyről nekem fogalmam sem volt egészen ma reggelig, amíg nem olvastam, hogy betiltották, vagy legalábbis a hivatal packázásainak esett áldozatul. Pont a fogyasztóvédelmi hatóság kavarja a szart, az a szervezet, ami szerintem a fogyasztói társadalomban a legnormálisabb hatóságnak kellene lennie, most hadd ne részletezzem, hogy miért (a másik a versenyhivatal, amely egyébként számomra szimpatikus módon dolgozik).

Szóval a részletek itt olvashatók , a szimpatizáns F ...

Tovább Szólj hozzá

dohányzás fogyasztovedelem cigiblog

2010. feb 04.

Ha te fészbúk, én majd jutyub

írta: korbelygyorgy
Ha te fészbúk, én majd jutyub

Úgy tűnik, összeírták a trendi dolgokat a nagy pártok, valószínűleg tanácsadóik felhívták a figyelmüket arra, hogy a trónkövetelők egész ügyesen használják a webes alkalmazásokat, különösen a közösségi médiát. Az egyik előző posztban már idecitált jegyzetemben lightosan már leírtam erről a véleményem, illetve néhány infót, tehát nem ismételném meg, hogy Orbánnak a Facebookot ajánlották és ezt használja.

A szocik persze nem akartak lemaradni: ha te fészbúk, én majd jutyub. Ezért Mesterházy Attila fel is mondta az aktuális videóüzenetet, ami jópofa, fut is a neten, ám - főleg a tévében, de weben is - tök olyan, mint egy al kaidás bejátszás, vagy éppen egy akciófilm részlete, amiben a Nagy Gonosz a követeléseit ...

Tovább Szólj hozzá

web2 youtube mesterházy kampány2010

2010. feb 03.

Dr. Rock két fesztivál közt is rendel

írta: korbelygyorgy
Dr. Rock két fesztivál közt is rendel

Tegnap éjjel már ki is twittereztem, illetve beszúrtam a Posterouson lévő instant blogomra öreg barátom, Dr. Rock, alias Plesi, polgári nevén Pleskonics András körlevelét , amelyben az ötven feletti rocker remek csemegét kínál vállalkozó kedvű klubosoknak.

Nem tudom, a tüctücre beállt szervezők felfigyelnek-e a dologra, hál Istennek a fesztiválosok (külön érdem a Delta Festé, újabban a Borsodié) idejekorán felfedezték és futtatják az egyébként Békés megyében született Plesit, aki több nyári fesztiválon rocktörténeti előadásokat tart, meg úgy tudom, több dél-alföld helyszínen, például a Szegedi Egyetemen műveli ezt. (Nem mellesleg egy ideig, több mint húsz éve dolgozott itt, ennél a cégnél, ahol most én is dolgozom, ...

Tovább Szólj hozzá

fesztival plesi dr rock

2010. feb 01.

Választási közhelyek, webkettes szósszal nyakonöntve

írta: korbelygyorgy
Választási közhelyek, webkettes szósszal nyakonöntve

 

Sár helyett
fantáziát
Minden eddiginél durvább kampányra számít a Békés megyei közvélemény, legalábbis azon része részt vett a Beol egyik múlt heti szavazásán. A minta persze nem reprezentatív, ám a napi szavazásokon nyert eredmények az esetek többségében megegyeznek más mérésekkel.
Egyelőre semmi nem igazolja egyébként, hogy durvulna a kampány, sőt inkább enyhe unalom és főleg fantáziátlanság árad az újságpapírból, a tévé képernyőjéről, a számítógép és a mobil kijelzőjéről. Erre legjobb példa a nyugdíjasokra áradó össztűz a nagy pártok részéről: hirtelen fontosak lettek a nagymamák és a nagypapák, hiszen ők a szavazataikkal felülírnak minden más társadalmi csoportot.
Talán a kis pártok visznek ...
Tovább Szólj hozzá

választás facebook twitter békés megyei hírlap

süti beállítások módosítása