2011. jan 10.

Kései buék régi-új kihívásokkal

írta: korbelygyorgy
Kései buék régi-új kihívásokkal

Hát akkor boldog új évet, így tizedikén, ezúttal elmarad az évértékelés és a várható esztendő kilátásainak elemzése, nem mondok sok újat azzal, hogy semmi nem igazolja az optimista változatot.

Azért vannak biztató jelek is, ha nem is globálisan, hanem szakmailag: szűk másfél év után csavartunk egyet az integráción, a jövőben nem szerkesztek print oldalakat (kivéve alkalomadtán a Vasárnap Reggel helyi mutációját, tematikus oldalakat és maradok jegyzetíró), összedugva a fejünket kiokoskodtuk, hogy helyesebb kizárólag a Beol.hu működtetésére és fejlesztésére koncentrálnom, így Szabó György (alias @szgy) kollégám lett a nyertes. Az integráció tehát megmarad, azaz továbbra is lesz beolos a napilapos szerkesztők közt, képviselve az új kor szellemét, számára ez kihívás 29 évesen, hiszen akkor lesz csak igazán jó online szerkesztő, ha megismeri ezt a területet is (nonfiguratív festményt is csak az tud készíteni, akinek nem okoz gondot egy tájkép vagy egy csendélet).

Ezzel gyakorlatilag azt is bevállaltam, hogy a jövőben szemmel látható, meredek látogatottság-emelkedést érünk el, ami bizonyos fokig lutri is, de régivágású harcosként hiszek a befektetett munka megtérülésében, szerencsére plusz embert is kaptunk Gyuri részleges hiányának pótlására, Ancsin Gábor személyében. Ő egy fiatal, médiaszakot végzett szintén Y-generációs fiú, aki a jelek szerint beválik majd erre a munkára, még csak a címadási bátorságát kell erősíteni sok egyéb mellett (és most persze nem a gagyi, hülye címek erőltetéséről van szó.).

A cél továbbra is egy olyan információs megyei webes tartalomszolgáltatás működtetése, mely a minőséget tekinti elsődleges céljának, de nem zárkózik el a szórakoztató, ámde nem gagyi tartalom közlésétől. Meggyőződésem, hogy hosszú távon ez hozhatja el a piaci sikert, nem pedig a hazudós címekkel, kétes infókkal történő, hírkeresőre és egyéb csatornákra alapozott átverés, mely sajnos a networkünkön belül is káros gyakorlat, lényegében ártva minden családtagnak, így nekünk is.

 

Szólj hozzá

buék beol békés megyei hírlap