2011. okt 30.

Több nap, mint kolbászfesztivál

írta: korbelygyorgy
Több nap, mint kolbászfesztivál

Forrás: Beol.hu

Ha október utolsó hétvégéje, akkor kolbászfesztivál, nos az én szombatom is ott telt, mégpedig online tudósítóként róttam a sátrakat, a küzdőteret és a sportcsarnok környékét, a produktum itt látható.

Magánemberként nem különösebben vonzanak az ilyen gasztro népünnepélyek, viszont a fellépők listája az idén különösen szimpatikus: Boban Markovic, Balkan Fanatik és persze a Csík Zenekar, de ne feledkezzünk meg hazánk fiairól, Pribojszki Matyiról és a Magna Cum Laudéról sem.

Az ilyen online közvetítéseket, mondhatni freestyle tudósításokat viszont szeretem, úgyhogy bevállaltam ezt a szombati programot - ilyenkor szembesülök vele, hogy lényegében én a szívem mélyén riporter vagyok, nem pedig szerkesztő, bár ez is (online) szerkesztői munka volt, csak éppen teljes mértékben a saját anyagaimat szereltem ki, illetve láttam el a szükséges kiegészítésekkel.

Még Moldova művész urat is megszólaltattam, igaz, fapadosan: egy mobillal a kezemben faggattam, egyébként szívesen válaszolt és mondott is jópofákat, íme:

 

Egyébként alapvetően ez egy jó kis nemzetközileg is jegyzett fesztivál, jól menedzselve, az idén profi kommunikációs stábbal kiegészítve, úgyhogy nem teljesen értem a sok fikázást, főként ami a belépőjegyre vonatkozik, hiszen hatszáz forintért nagy valószínűséggel sehol nem néz meg senki egy Boban Markovicot vagy egy Csík Zenekart, de még a moziba sem engedik be. Az árak valóban magasak, de melyik fesztiválon nem? Én például este teljesen felvillanyozódtam a szomszédos MOL-kútnál, hogy "csak" 170 forintba kerül kedvencem, a MOL-kapucsinó, miközben a fesztiválon 250 forintos egységáron dobálta ki az automata az ihatatlan, langyos és kanál nélküli kapucsinót.

Twitteren
a Posterouson

Szólj hozzá

kolbászfesztivál