2012. aug 01.

Kerékpárút épül Kondoros és Békéscsaba között

írta: korbelygyorgy
Kerékpárút épül Kondoros és Békéscsaba között

bringautkeszul_1343821702.jpg_550x358

Ezt a képet ma délelőtt bringázás közben lőttem, az a jó hír, hogy folytatódik a kerékpárút a 44-esen. A nyomvonal nem egészen a békési úti elágatásig tart, majd innentől is láthatók az előkészületek, mégpedig kicsi karók formájában, melyek bizonyára a következő földmunkákat készítik elő. (Részleteket sajnos nem tudok a projektről, így határidőt sem.)

Tekintve, hogy a 44-esen még nagyobb vadállatok közlekednek négy- és többkerekű járműveiken, mindenképpen örvendetes a fejlemény. Mint ahogy az is, hogy előbb-utóbb Békéscsabáról el lehet tekerni egészen Békésszentandrásig bárminemű kockázat nélkül, kerékpárúton. Vagyis ez azért túlzás, mert néhány szakaszon szinte járhatatlan a kerékpárút, például Kardosnál, Csabacsűdnél, valamint Szarvas előtt - no, ezekre is oda kéne figyelni, nem csak az újakat felépíteni aztán évtizedekre hagyni elrohadni a többit.

Tokaj után most jutottam el először egy nagyobb lélegzetű bringázásra, már amennyire nagy lélegzetűnek nevezhető 41 kilométer. A 47-esen eltekertem nem egészen Csorvásig, onnan Kondoros, majd Kondorosról vissza a 44-esen a telekgerendási bekötőútig, onnan pedig haza. 

Ennél persze remélem, jóval többet rejteget még a nyár és az ősz, például vasárnap nyaralni is viszünk bringát, bár nyilvánvalóan nem a nagy túrákról szól majd a családi pihenés, de jó kis kétkerekű kirándulásokról igen.

Szólj hozzá

bringa