Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. ápr 22.

(Nyolcvan)nyolc és fél

írta: korbelygyorgy
(Nyolcvan)nyolc és fél

vihar2_1335124181.jpg_500x375

Sajnos a kép nem igazán mutatja meg, mekkora felhők üldöztek hazáig, s pont a falu határába értem, mire nekiállt az eső, így néhány cseppel megúsztam. Mindenesetre az élmény elég horrisztikus volt, amikor oldalt néztem és láttam, hogy a nemrég elhagyott Csorvás vonalában már cikáznak a villámok. (Mellesleg elég komoly vihar volt a katasztrófavédelem esti beszámolója szerint)

Egyébként pedig az OKÉ földnapi túráján voltam az Orosháza-Nagymágocs vonalon, ami alapvetően kb. 24-25 kilométer, de mivel Orosházára is bringával mentem és vissza is, így nekem 88 és félre jött ki. Ez is része a felkészülésnek az egy hónap múlva esedékes Békéscsaba-Arad-Békéscsaba versenynek, de legalább tudom: kb. Battonyáig már biztosan eljutok, ...

Tovább Szólj hozzá

bringa orosháza oké

2012. ápr 21.

Személyes felütés, kulturális dörgedelem

írta: korbelygyorgy
Személyes felütés, kulturális dörgedelem

A héten jelent meg a papírújságban ez a jegyzet, állítólag a személyes felütésből induló dörgedelmes kultúraüzenetnek jó a visszhangja, bár osztottak is érte a Facebookon.

Puzsér bácsi, a néző ügyvédje

Erre mit mondana Puzsár bácsi? - kérdezi óvodás kislányom, miután bemutatja aktuális tornamutatványát. A helyes válasz természetesen az, hogy igen, és ekkor a gyermek önbizalma helyreáll, hiszen ha az a szőrösszívű szakállas bácsi így látná, akkor a produkció száz százalékos lenne.

Félreértés ne essék, családunk nem gyermekpásztornak használja a televíziót, s nem is kereskedelmi tévék produktumait fogyasztjuk rendszeresen kultúra gyanánt, azonban a Csillag születik valahogy ifjúkorunk legendás Ki Mit Tud?-jaira ...

Tovább Szólj hozzá

csillag születik puzsér róbert békés megyei hírlap

2012. ápr 21.

Késői szezonkezdés

írta: korbelygyorgy
Késői szezonkezdés

Soha ilyen későn nem kezdtem el a bringás szezont, mint az idén. Ennek több oka volt, sajnos mind objektív: rossz idő, javításra váró bringa, sok munka.

Most azonban úgy tűnik, a nem egészen egy hónap múlva esedékes Békéscsaba-Arad-Békéscsabáig mindenképpen formába hozom magam. Tegnap Póstelekig tekertem el meg vissza, sajnos nem vittem kilométerórát, a maps pedig nem méri az erdei kerékpárutat, így csak tippelni tudok, szerintem olyan 50 kilométert tettem meg délután.

A mai tekerés kimarad, mert délelőtt céges kötelezettségből zsűrizni fogok a Csaba Centerben a Lapot a diákoknak program megyei döntőjén, délután pedig külső körlet, mert azzal is el vagyok maradva, már dzsungelesedik a gyepünk. (Mondjuk az idő most nem tűnik erre ...

Tovább Szólj hozzá

bringa föld napja oké póstelek

süti beállítások módosítása