Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. ápr 13.

Révész 60

írta: korbelygyorgy
Révész 60



Életem egyetlen egyfelvonásos akármijét (nem röhög!) a nyolcvanas években követtem el, nem tudom, mi céllal, mert nem akartam drámaíró lenni és nem is hiszem, hogy bármilyen pályázatra beküldtem volna, de még amatőr színjátszó kör sem működött a közelemben. A főszereplő egy helyiérdekű szupersztár volt, aki visszavonul egy tanyára, magányosan éldegél, míg egyszer egy főiskolás szociológus lány menedéket kér a vihar elől.

A lánynak hamar leesik, hogy a nyilvánosságtól egyik napról a másikra visszavonult sztárról van szó, eleinte megérti a motivációit, ám gyarló az ember, úgy dönt, hogy leleplezi, jól megzsarolja, a darab pedig azzal ér véget, hogy sztárunk megöli a nőt.

Évtizedek óta nem jutott eszembe ez a ...

Tovább Szólj hozzá

piramis révész sándor

2013. ápr 10.

Boldog költészet napját

írta: korbelygyorgy
Boldog költészet napját

versfolyam_1365625060.jpg_2310x1048

Ma délben indult és holnap délig tart a békéscsabai versfesztivál, melyet a költészet napja tiszteletére szerveztek (ezzel párhuzamosan Szarvason is rendeznek maratont). Mint a mellékelt ábra mutatja, én voltam a hatvanadik csapás, hogy egy nem költő, hanem blues klasszikust idézzek . Vagyis pontosabban az első csapás, csak a hatvanadik szavaló.

A történet rém egyszerű: félóránként más házigazda állítja össze a blokkokat. Józsa Misi a saját félóráját Kovács György költőnek szentelte, aki ennél persze sokoldalúbb művész volt, nekem nyolc éven át korrektorom volt a Békés Megyei Napnál. Így hát gondolkodás nélkül mondtam igent közel egy évtizede elhunyt idős barátom előtt tisztelegve, s csak utólag vetettem számot azzal, ...

Tovább Szólj hozzá

költészet napja kovács györgy józsa misi

süti beállítások módosítása