Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. máj 05.

Miért éppen Dévaványa?

írta: korbelygyorgy
Miért éppen Dévaványa?


Nagyobb térképre váltás

Mert ott még nemigen jártam, mármint kerékpáron nem volt soha sem célpont, illetve átmenő állomás. Másrészt azért is volt kiváló útirány, mert nagyjából megegyezik a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba távolságával, így letudva a főpróba is.

Ezen túl jól "gazdálkodtam" a széllel is, ugyanis körülbelül a fele szembeszéllel ment, s mint a térképen kiválóan látható, Dévaványától kiváló hátszél repített haza. Így tehát minden tekintetben jól sikerült a kis edzésprogramom, annál is inkább, mert ritkaságszámba megy, hogy kedves emberekkel tudok beszélgetni, most két pihenő során is ez történt: a kondorosi benzinkútnál egy most érettségiző srác szólított meg és nagyon kedvesen érdeklődött úti ...

Tovább Szólj hozzá

bringa brains irie maffia dévaványa

2013. máj 04.

Anyáknapi e-book

írta: korbelygyorgy
Anyáknapi e-book

Ez most nem a reklám helye, csak egy rövid szösszenet, hogy mit tettünk a héten a digitális kultúráért. Bár nem találtuk fel a meleg vizet, egy kicsit mégis eredetibb a megoldás, mint hogyha a sok érzelgős visszaemlékezést egy webes szövegtengerben nyújtanánk át a nagyérdeműnek, ráadásul azt kommunikáljuk, hogy értjük mi az új idők szavát, elő az okostelóval és a táblával és lepjük meg anyucit egy majdnem könyvecskével...

PDF-ben itt , epub-ban itt tölthető le, weben pedig:

Köszönöm, Édesanyám! by kenyez

Tovább Szólj hozzá

e-book beol

2013. máj 04.

Egy ritka zenei csemege, csak itt, csak Önöknek

írta: korbelygyorgy
Egy ritka zenei csemege, csak itt, csak Önöknek

Nem akarok YouTube-sztár lenni, azonban ez a videó meglehetősen különleges darab, ugyanis a Tankcsapda éppen egy Ektomorf-számot nyom, közreműködik Farkas Zoltán, az Ektomorf alapítója.

Tegnap este rögzítettem a békéscsabai Csabagyöngyében, ahol a Tankcsapda volt a főzenekar, ám gesztusként meghívták az Ektomorfot, mely közismerten Békés megyei, jelesül mezőkovácsházi banda, s mely sikereit azonban nem itthon, hanem Nyugat-Európában szerezte (Erdős Péter nagy álma általuk is teljesült tehát).

Az itt látható videó a Tankcsapda-koncert része volt, amit hallunk, az a Nem engedem című dal, ahogy a Tankok szeretik.

Beszámoló a koncertről a Beolon

Még több helyszíni videó

Ez a felvétel pedig azért különleges, mert most ...

Tovább Szólj hozzá

tankcsapda ektomorf

2013. máj 01.

Május elseje a vadak között

írta: korbelygyorgy
Május elseje a vadak között

Nem, nem dolgoztam ma, így nem politikai rendezvényen jártam, hanem végre csaptunk egy családi kirándulást és három generációsan bő egy év után ismét a Szegedi Vadaspark volt a célpont.

Készült is ott egy lájkgyűjtő cukiságvideó, ami az utóbb idők legnagyobb attrakcióját, a fókákat mutatja be egy kis  akció közben. Nyilvánvalóan nem lesz a videó a látogatottsági listák győztese, mivel egy viszonylag buta telefonnal készült, továbbá az üveg tükröződése révén a háttérben mozgó emberek is láthatók.

A hangulatot viszont visszaadja, illetve arra is nagyon jó volt, hogy kipróbáljam a YouTube időközben bevezetett újdonságait, azaz az online szerkesztést. Eképpen stabilizáltam a rezgést, átfuttattam egy általános ...

Tovább Szólj hozzá

cukiság május elseje vadaspark

2013. ápr 30.

Trafikmutyi: szívás a javából

írta: korbelygyorgy
Trafikmutyi: szívás a javából

cigisodras_1367348734.jpg_550x368

Bal és jobboldali barátaim szerint elég naiv vagyok a közélet dolgait illetően (a középen lévők, lásd még libsi, zöld, mérsékelt jobb és mérsékelt bal nem mondják, mert maguk is azok), így hát kellő naivsággal közelítettem meg ezt a trafikdolgot is.

Magyarán: beszoptam azt a kommunikációt, miszerint a dohányforgalmazás állami monopolizálása jó az egészségügynek, az ifjúságvédelemnek, sok-sok kisvállalkozásnak. Bevallom őszintén, azért sem zavart a dolog, mert mióta sodrom a cigimet, hosszú évek óta berendezkedtem arra, hogy előre be kell spájzolnom hozzávalókbül, mert dohányt, cigipapírt, filtert nem lehet minden utcasarkon kapni, mint például jelenleg még cigarettát.

A trafikmutyibotrány bő egy hét alatt eltelt ...

Tovább Szólj hozzá

dohány trafikmutyi

süti beállítások módosítása