2013. máj 05.

Miért éppen Dévaványa?

írta: korbelygyorgy
Miért éppen Dévaványa?


Nagyobb térképre váltás

Mert ott még nemigen jártam, mármint kerékpáron nem volt soha sem célpont, illetve átmenő állomás. Másrészt azért is volt kiváló útirány, mert nagyjából megegyezik a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba távolságával, így letudva a főpróba is.

Ezen túl jól "gazdálkodtam" a széllel is, ugyanis körülbelül a fele szembeszéllel ment, s mint a térképen kiválóan látható, Dévaványától kiváló hátszél repített haza. Így tehát minden tekintetben jól sikerült a kis edzésprogramom, annál is inkább, mert ritkaságszámba megy, hogy kedves emberekkel tudok beszélgetni, most két pihenő során is ez történt: a kondorosi benzinkútnál egy most érettségiző srác szólított meg és nagyon kedvesen érdeklődött úti célom felől, aztán beszélgettünk egy kicsit. Dévaványán pedig a benzinkutassal bonyolódtam hasonló beszélgetésbe MOL-kapucsínó-kortyolgatás közben, kiderült, vannak közös ismerőseink is, így offline.

Végül a lejátszási lista, igyekeztem a friss felhozatallal ismerkedni, meg a vége felé egy kis punkos dinamikát belevinni. Minden album remek, azonban leginkább az Irie Maffia és a Brains ragadott meg, ide is ragasztom a végére a két legnagyobb energiát a lábaimba varázsló zeneszámot.

Zagar: Light Leaks

Irie Maffia: Nagyon jó lesz

Makám: Robinzon Kruzo

Brains: Full Range

David Bowie: The Next Day

Depeche Mode: Delta Machine

Supernem: Tudományos fantasztikus pop

 

 



Szólj hozzá

bringa brains irie maffia dévaványa