Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. dec 07.

Rám csaj... - én most megnézem a teljes filmet

írta: korbelygyorgy
Rám csaj... - én most megnézem a teljes filmet

Ah, micsoda kincset találtam: Rám csaj még nem volt ilyen hatással. Ehhez az kellett, hogy a Quart.hu tegnap publikált toplistáján ott van az I Love You zenekar , amit annak idején lelkesen hallgattunk. És persze a Magyar Narancs szerkesztősége is helyszín, igen, az a korabeli Magyar Narancs, ami kedvet adott ahhoz, hogy újságíró legyek, illetve motivált, hogy ne úgy lássam a világot, ahogy akkoriban elvárták itt vidéken, hogy lássuk és láttassuk azt. Remek lenyomata 1993-nak, I Love You, Csókolom. Jugoszláv Tudósok és Flash zenekarokkal, hanem úgy mindenestől.

Úgyhogy remek esti film, nem csak azoknak, akiknek éppen kilencvenesévek-hangulatuk van...

Frissítés: és most a celebvilág iránt fogékony nézőink motiválása következik: az ifjú ...

Tovább Szólj hozzá

déri miklós rám csaj

2013. dec 07.

Ez a hatalom sem tud mit kezdeni Faludyval

írta: korbelygyorgy
Ez a hatalom sem tud mit kezdeni Faludyval

faludyfanny_1.jpg

Az említett Blikk-cikk itt található és tényleg felháborítónak találom, hogy általában a politikai hatalmak, Demszkytől a ferencvárosi polgármesteren át Balog Zoltánig nem tudnak mit kezdeni Faludy örökségével, de még Szőcs Géza is kevés a jelek szerint a sztorihoz. A dolog azért is felháborító, mert a másik oldalon milliárdokat tapsolnak el mindenféle kurzuserősítő, művészileg megkérdőjelezhető kultúrjavakra, gondoljunk csak Kerényi Imre és Fekete György urak dolgaira.

Tudom, személyes is egy kicsit, amikor Faludy-ügyben megnyilvánulok, hiszen az utolsó években sok időt töltöttem a házaspárral a hét közös fellépés előtt, után és persze a szervezés során is leveleztünk, de akkor is: ki az a szívtelen öltönyös ...

Tovább Szólj hozzá

faludy györgy faludy fanny

2013. dec 07.

Te milyen gyorsan gépelsz?

írta: korbelygyorgy
Te milyen gyorsan gépelsz?

Typing Test

Gyere a Gépelés Teszt -re és próbáld ki!

Nekem ez jött ki, tehát senki ne akarjon felvenni titkárnőnek, pedig tíz ujjal tolom:

Az a helyzet, hogy annak idején telexgépen tanultam és ott egész más logikával működnek az ékezetes betűk, így ilyenkor mindig rá kell néznem a klaviatúrára, mert közel harminc év után is elvész az ö,ő, ü, ű, szerencsére az é, á, í megvan vakon is...

Frissítés: Délután már jobban ment...

gepeles_1.jpg


Tovább Szólj hozzá

gépelés

2013. dec 07.

Kilégzés a Kaktuszligetben - itt az új Quimby

írta: korbelygyorgy
Kilégzés a Kaktuszligetben - itt az új Quimby

Amikor 2005-ben megvolt a nagy Quimby-visszatérés, én személy szerint nagyon rákattantam a Kilégzés című albumra és azóta is nagy tisztelője vagyok a zenekarnak. Természetesen ismertem korábban is a Dunaújvárosról (ból?) indult bandát, de akkoriban egy voltak a több tucat közül, akiket megnéztem fesztiválokon, meghallgattam új anyagaikat, no de rongyosra csak a Kilégzést hallgattam.

Erről az albumról a Most múlik pontosan lett igazán nagy sláger, köszönhetően a Csík zenekarnak, illetve a későbbi jobb-rosszabb-csapnivalóbb feldolgozásoknak, de valójában a Nyina, a Legyen vörös, a Mari és persze a Don Quijote ébredése és az Autók a szerpentinten voltak azok a dalok, amik megragadtak.

A későbbi Quimby-anyagok sem rosszak, sőt ...

Tovább Szólj hozzá

quimby kilégzés kaktuszliget

2013. dec 04.

Pont húsz éve történt

írta: korbelygyorgy
Pont húsz éve történt

gumibotok_1386151578.jpg_960x924

Tegnap Balla Lajos barátunk örvendeztetett meg ezzel az újságcikkel, mely az itt sokat emlegetett Orosházi Párbeszéd nevű helyi lapban jelent meg, s melyhez sok emlékem tapad.

Magán az említett bulin nem vettem részt, viszont az információgyűjtésben részt vettem, illetve s talán a megírásban is, bár a cikket Zsedényi Peti jegyzi, aki talán ott is volt, de azt hiszem, nem verték meg.

Szép korszak volt, nem csak azért, mert fiatalok voltunk és bátrak, hanem mert senki nem ugatott bele, hogy mi kerülhet egy helyi lapba. 

Tovább Szólj hozzá

párbeszéd orosháza

2013. dec 03.

Tököm ha megrázom...

írta: korbelygyorgy
Tököm ha megrázom...

Semmi disznó tartalom, még csak nem is hangzatos, átverős cím, csupán az Android hangfelismerőjéről mesélek egy rövid vicceset.

Az úgy volt, hogy Mikulásra meg kell tanulni ezt a verset , ami így kezdődik: Üstököm ha megrázom, dér csillog a faágon. Csakhogy a papír a kocsiban maradt, ami a garázsban áll, az meg nagyon messze van, az udvar végén, ebben a nagy hidegben kinek van kedve odáig botorkálni - a tanulással pedig haladni pedig kéne.

Ekkor úgy gondoltam, varázsló leszek, belemondtam szépen, lassan az Android keresőjébe:  Üstököm ha megrázom, dér csillog a faágon. A Google kis gondolkodás után azt mondja: nincs ilyen találat, hogy: Tököm ha megrázom, délcsillag ül a faágon.

Éktelen röhögésbe kezdek, amire persze a ...

Tovább Szólj hozzá

google android hédi

süti beállítások módosítása