2014. már 13.

Bemutatom a "német" (mikro)blogomat

írta: korbelygyorgy
Bemutatom a "német" (mikro)blogomat

Ahogyan ígéretet tettem, életünk új helyszínéről sem marad el a blogolás, azonban ezt a felületet nem teljesen érzem megfelelőnek napi kis dolgaink rögzítésére, ezért az erre legalkalmasabb platformon, a Tumblr-en indítottam el a Hármashatár című mikroblogot.

Elsősorban azért esett a választásom sokak kedvenc mikroblogjára, mert pontosan alkalmas apró kis impressziók, helyzetek, szösszenetek, gyorsfotók, linkek, videók és egyebek rögzítésére, amire a blog.hu nem egészen - nem is azért találták ki, bár bizonyos mikroblogos elemek itt is felfedezhetők, már ami az admin felületet illeti. Ráadásul mobilról, tabletről is gyorsan frissíthető, így bárhol, bármikor megszülethetnek az új mikroposztok. (Az igazsághoz tartozik még, hogy Dankó Bence barátom, kollégám - akivel régebben a Hegyalja kommunikációban dolgoztunk - vetette fel, hogy érdekes lehet egy Tumblr-blog Németországról - ezt gondoltam tovább és lett/lesz belőle, az ami)

De hát a Facebook és a Twitter is erre való - mondod és máris a szavadba vágok: ez mind igaz, ám mivel meggyőződésem, hogy közel másfélezer fb-ismerősömnek, illetve 550 twitteres követőmnek csak nagyon kis töredéke érdeklődik új életünk apró kis mozzanatai iránt, hiszen nem ezeket a típusú tartalmakat szokták meg, így csak csalódást okoznék nekik.

harmashatar.jpg

A korbelybaden.tumblr.com tartalmai és az eddig megszokott blogok és közösségi felületek között természetesen lehetnek átfedések, de nem az a cél: a korbely.blog.hu megmarad a kifejtősebb, megmondósabb közéleti-kulturális-életmód blog, reményeim szerint sokkal gyakoribb és értelmesebb tartalommal, mint az utolsó népújságos időszakban. A Facebookon és a Twitteren meg az lesz, ami jön, ezeknek még annyi koncepciója sincs, mint a blogoknak - az hiányozna csak, hogy valami tervszerűség alapján lájkolgatnám, illetve osztogatnám meg az általam ajánlott tartalmakat.

Visszatérve az eredeti mondandómra: ha ismerve vagy ismeretlenül érdekelnek egy magyar család tétova botladozásai Németországban, annak is a svájci-francia határvidékén sok személyes cukisággal, erős privát megközelítésben, akkor tedd ezt a kedvencek közé vagy mentsdle a feedjét az rss-olvasódba vagy kövesd, ahogy tudod.

Szólj hozzá

németország tumblr hármashatár