2014. okt 28.

Tudtad, hogy Orosháza első szabadon választott polgármesterének unokája szervezte az internetadós tüntetést?

írta: korbelygyorgy
Tudtad, hogy Orosháza első szabadon választott polgármesterének unokája szervezte az internetadós tüntetést?

Én sem tudtam egészen addig, míg el nem olvastam ezt a cikket, mindenesetre kiderül belőle, hogy mindenhol találunk Békés megyei szálat.

A helyzet az, hogy Gulyás Balázs édesanyja Gurmai Zita MSZP-s EP-képviselő, az ő férje Gulyás Mihály, aki nem más, mint dr. Gulyás Mihály egykori orosházi polgármester (1990 és 1994 között irányította a várost kisgazda színekben) fia.

Gulyás Balázs (Fotó: Index)

A cikk arról szól hogy Gulyás Balázs több szállal kötődik a szocialista párthoz, ám ez csak múlt idő, illetve a demonstrációhoz sincs köze az MSZP-nek, például azért, mert a nem a szokásos akciónyugdíjasok tüntettek.

Maga is tagja volt az MSZP-nek, bár azóta kilépett.

Népszerű blogja, a Fideszfigyelő évek óta ekézi a kormánypártot.

Írt az Egyenlítő blogba, az MSZP webkettes vezérmédiumába.

A józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának tagja, akit az MSZP ajánlott a képviselő-testületnek.

Nem ez az egyetlen kormányellenes Facebook-csoportja, ő indította a Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen csoportot is.

Gurmai Zitának, az MSZP európai parlamenti képviselőjének a fia.

Gulyás ugyanakkor állítja, hogy tényleg magánkezdeményezésről van szó, amit bizonyít, hogy:
Idén augusztusban kilépett az MSZP-ből, éppen azért, mert nem értett egyet a párt által képviseltekkel. (Korábban azt írtuk, hogy két éve lépett ki, de Gulyás azzal pontosított, hogy 2012-ben a kerületi alelnöki posztjáról mondott le.)

Az Egyenlítőben csak szerzőként volt benne, a Fideszfigyelő pedig saját kezdeményezés, az MSZP-ről nem ír.


A józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának tagjaként fizetést nem kap, ingyendolgozik.

A tüntetés résztvevőinek összképe nem idézte az MSZP-s megmozdulásokét. Ha valóban az MSZP-s csatornák segítettek az esemény elterjesztésében, akkor a majálisokról ismerős közönség jelent volna meg vasárnap.

Én személy szerint jól ismertem Miska bácsit, nagyra tartottam emberi tisztességét, még ha világnézetünk nem is volt azonos. Szerintem most büszke lenne az unokájára, még hogyha nem is értene egyet vele, de látott már ilyet a történelem.

Dr. Gulyás Mihály

Egyébként van egy másik, sokkal ismertebb családi szál Gulyásékhoz: dr. Kaáli-Nagy Géza professzor felesége dr. Gulyás Mihály lánya, így tehát az internetadó-ellenes tüntetés(ek) főszervezője a világhírű professzornak is rokona. 

Szólj hozzá

Orosháza internatadó Gulyás Balázs dr. Gulyás Mihály