Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. aug 15.

Heti kedvenc: Szabó Benedek és a Galaxisok

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: Szabó Benedek és a Galaxisok

Sorozatot indítani egy professzionálisnak mondható online médiumban is kockázatos vállalkozás, hát még egy amatőr blogon. Most azonban megpróbálkozom vele: az új dizájn fellelkesített, hogy egy kicsit megreformáljam a jobb oldali hasábot és arra gondoltam, miért ne lenne ott zene, s már zene, akkor népszerűsítsük egy kicsit nagy kedvencemet, a streaming szolgáltatást. Ennek jegyében jól látható helyen látható/hallható majd a mindenkori heti kedvenc album.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem a Deezer reklámja, hanem ennek a zenefogyasztási formának, aminek élvezetéhez nem feltétlenül van szükség előfizetésre (ahhoz azonban, hogy végig tudd hallgatni a számokat, regisztráció kell, cserében néha elhangzik egy-egy szám. Sajnos mobilon ...

Tovább Szólj hozzá

heti kedvenc Deezer Szabó Benedek

2014. aug 15.

Egy érdekesség reggelire: nem kell levél, nem kell bélyeg

írta: korbelygyorgy
Egy érdekesség reggelire: nem kell levél, nem kell bélyeg

Egy eltűnt debreceni postással van tele a magyar internet, aki fogta magát és lelépett a nyugdíjasok pénzével (én tudok egy egész kormányt ilyet, igaz, őket nem körözik, sőt újraválasztással jutalmazzák).

Az itt látható videó egy másik postásról szól, aki szekszárdi ugyan, de a debreceni Tankcsapda énekelte meg a sztoriját, mi több, a Nem kell semmi elég nagy sláger is lett (a videó azért is kuriózum, mert a 2007-es Fonogram-gálán valamiért nem jött össze a zenekari hangosítás, így Lukács egy szál gitárral adta elő a dalt).

A történet részletei ebből a 2002-es riportból  derülnek ki, egy érdekes sztori "lúzerbűnözés"  cimkével. Nem tudni, hogy ez a történet, vagy éppen maga a dal inspirálta a mostani, még ...

Tovább Szólj hozzá

tankcsapda eltűnt postás

2014. aug 14.

Nem csak az XP-től búcsúzom, hanem a régi blogdizájntól is

írta: korbelygyorgy
Nem csak az XP-től búcsúzom, hanem a régi blogdizájntól is

Neked a divat, mondja meg hogy ki vagy? - Jelentem, nem, viszont a weben fontos a megújulás. Mint látható, az Alföldi blog új dizájnja követi a tizes évek közepének aktuális trendjeit.

Senki ne gondolja, hogy megszakadtam a nagy munkában, a Blog.hu szakemberei tettek ki új sablonokat, én pedig a legszimpatikusabbat kiválasztottam és élesítettem. Persze lehet, hogy később alaposabban szétnézek, illetve ezt a mostanit fúrom-faragom-szegelgetem.

A legszembetűnőbb változás, hogy a főoldalon nem lehet végigolvasni egy posztot, mint korábban. Ugyancsak jelentős változás, hogy az oldal tetején ajánló található, amely az elmúlt néhány hét/hónap általam legfontosabbnak gondolt posztjait tartalmazza. 

Képernyőkép-Alföldi blog - Chromium.png

Nem hiszem, hogy bárkinek gondot ...

Tovább Szólj hozzá

alföldi blog

2014. aug 14.

Így követ téged a Google

írta: korbelygyorgy
Így követ téged a Google

2heti_1407966123.png_676x378

... azaz ez esetben engem: íme az elmúlt 10 nap mozgásai. Mindez persze azóta nem újdonság, mióta gps van a mobilokban, azonban így szembesülni vele mégiscsak vicces. A saját mozgásodat itt tudod megnézni, a részleteket pedig itt találod.

De nem is ez a hazaruccanás az igazán érdekes számomra, hanem a mai nap, az elmúlt 24 órában ugyanis ki sem tettem a lábam a lakásból, a mobilomat viszont láthatóan magammal hurcolásztam a különböző helyiségekben.

 

Tovább Szólj hozzá

google

2014. aug 12.

Linux Minttel búcsúztattam el az XP-t

írta: korbelygyorgy
Linux Minttel búcsúztattam el az XP-t

A látszat ellenére (értsd: közel két évtizede informatikai témájú cikkeket, blogposztokat is elkövetek) nem vagyok egy komoly informatikai szakértő, inkább csak egy olyan felhasználónak nevezném magam, aki az átlagnál többet ül a gép előtt és még mindig lázba tudja hozni az a forradalom, ami az újfajta kommunikációnak köszönhető.

Ezt azért fontos tudni, mert ha nagyobb baj van, igazi szakember után sikítok, s bizony ebbe a körbe tartozik az operációs rendszerek telepítése is. Ám az elmúlt hétvége áttörést hozott: két gépre is könnyedén feltelepítettem a Linux Mint rendszert. Igaz, nem azért sikerült a művelet, mert annyit fejlődtem, hanem mert végre a Linux-galaxis eljutott arra a szintre, hogy az alapoknál egy kicsit ...

Tovább Szólj hozzá

linux mint

süti beállítások módosítása